Aksener'den Özgür Özel'e Sert Tepki Açiklamasi 'Türk Siyasetinde Bu Sekilde Bir Civiklik, Bir Ayip Asla Olmamistir'

Aksener'den Özgür Özel'e Sert Tepki Açiklamasi 'Türk Siyasetinde Bu Sekilde Bir Civiklik, Bir Ayip Asla Olmamistir'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, "Edirne’ye geliyor Özgür Özel diyor ki ’sakin ola ki CHP’nin disinda bir partiye oy vermeyesiniz yoksa AK Parti kazanir. IYI Parti’nin de adayi olgunluk gösterip ayrilmalidir’ diyor. Türk siyasetinde bu sekilde bir civiklik, bir ayip asla olmamistir" dedi.

Edirne’nin Ipsala ilçesinde vatandaslarla iftar programinda bir araya gelen IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, geçtigimiz günlerde Edirne’ye ziyaretinde yaptigi açiklamalarla ile IYI Parti Edirne adayi Hamdi Sedefçi’yi elestiren CHP Genel Baskani Özgür Özel’e sert tepki gösterdi.

Vatandaslara hitap eden Aksener, “2023’e giderken ben baktim ki isler iyi gitmiyor, henüz o masa kurulmadan evvel Kiliçdaroglu’na 5 kisi ben, 5 kisi onlar ziyarete gittik, karsilikli oturduk ve bir sey söyledim dedim ki, ’Kemal bey eger bu iki belediye baskanindan birisini aday gösterecekseniz biz variz ama öbürünü geri çekin çünkü seçmeni futbol kulübü taraftari haline getiriyor bu sistem, eger ikisini de yapmayacaksaniz ikisini de geri çekin ona göre bir yol güdelim, dedim. Baktim ki kimse yerinden kipirdamiyor ve bir eylem aldim, tavir koydum, dedim ki ben Cumhurbaskani adayi olmayacagim” seklinde konustu.

Aksener, "Bütün bunlarin neticesinde biz kazanamadik. Benim söylediklerim kale alinmadi, öyle oldu, böyle oldu. Su anda varsayalim her konuda suçlu benim, kabulüm. Biz aldik 9.67, hani buraya kimi koysak yüzde 60, kola kutusu koysak yüzde 60 oy alir diyenler vardi ya, düsün 9.67’yi, Kiliçdaroglu yüzde 51’le bize ragmen kazanabilirdi, matematik öyle söylüyor ama olmadi. Simdi o suçlu, bu suçludan ziyade insanlarin bu maskeli balodan, bu siyasetçilerin baslarinin çok mutlu oldugunu gördüm. Çok rahatlari yerinde. Biri çikiyor diyor ki Edirne’ye geliyor Özgür Özel diyor ki ’sakin ola ki CHP’nin disinda bir partiye oy vermeyesiniz yoksa AK Parti kazanir. IYI Parti’nin de adayi olgunluk gösterip ayrilmalidir’ diyor” diye konustu.

Özgür Özel’i elestiren Aksener, “Türk siyasetinde bu sekilde bir civiklik, bir ayip asla olmamistir. Bu kaçinci. Öbürü de çikip diyor ki; ’Sakin ola AK Parti disinda baska bir yere oy vermeyesiniz, oylar bölünür, CHP gelir’. Iste Halil Ibrahim Sofrasi, iste bayram sofrasi dedigim sey bu. Bu rahat seçmenin sorununu görmeden çok kolay oy almayi saglamis. Biz bunu 2023 seçimlerinden sonra reddettik” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile