Aksigorta, 5 milyon kişiye deprem ve doğal afet gerçeğini anlatacak

Sabancı Holding'e bağlı Aksigorta, 'Hayata Devam Türkiye' projesiyle 5 milyon kişiye doğal afet öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri anlatacak. Pro

  Sabancı Holding ' e bağlı Aksigorta , ' Hayata Devam Türkiye ' projesiyle 5 milyon kişiye doğal afet öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri anlatacak . Proje için özel tasarlanan Afet Eğitim TIR ' ı , 5 yıl içinde 50 ile ve 250 ilçede konuşlanacak . TIR ' ın içinde yer alan Türkiye ' nin ilk ve tek 3 boyutlu G Force Mobil deprem similatörü ile de interaktif eğitim verilecek . Aksigorta Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zerrin Ekşioğlu , sosyal sorumluluk gereği doğal afetler öncesinde ve sonrasında neler yapılması gerektiğini tüm Türkiye ' ye anlatmak için AKUT ile bir ara gelerek ' Hayata Devam Türkiye ' projesini oluşturduklarını söyledi . Proje kapsamında 5 yılda 5 milyon kişiye ulaşacaklarını belirten Ekşioğlu , " Bu projeyle halkımızın ayağına giderek risk ve güzellik konusunu anlatacağız . " dedi .

Doğal afetler ve risklerden korunma konusunda halka bilgi vermeyi amaçlayan Afet Eğitim TIR ' ı ; İstanbul , Bursa , İzmir ve ilçelerinden sonra 19 . durağı Antalya oldu . Aksigorta ve Arama Kurtarma Derneği ( AKUT ) ' nin işbirliğiyle başlatılan ' Hayata Devam Türkiye ' sosyal sorumluluk projesinin 30 kişilik ekibi , Antalya Cumhuriyet Meydanı ' nda düzenlediği etkinliklerle halka , afet sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nelerden kaçınmaları gerektiğini anlattı . Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan TIR , Türkiye ' nin ilk 3 boyutlu ' G-Force ' deprem simülatörü ile Antalyalılara deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı . Ekip , halka plazma ekranlardan eğitim filmleri ve belgeseller izletti . Ekipte bulunan profesyonel oyuncuların tiyatro gösterisi ile doğal afet ve sigorta konusunu vatandaşlara eğlenceli bir şekilde anlattı .

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Aksigorta Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zerrin Ekşioğlu , oluşturdukları Afet Eğitim TIR ' ı ile öğrenci , vatandaş , esnaf ve KOBİ ' lere risk konularında eğitim vereceklerini belirterek , " Bir yandan deprem , sel ve yangın gibi felaketlerden koruma yollarını aktarırken , diğer yandan da bu riskleri minimize edecek sigortacılığı anlatacağız . " dedi .

Aksigorta ' nın 50 . yılında başlattıkları bu büyük maratonun sigorta bilincini yaygınlaştırmak amacıyla yapacakları çalışmalara öncülük edeceğine işaret eden Ekşioğlu şöyle devam etti : " Bu proje ile alanında söz sahibi iki kurum olarak halkımızın ayağına giderek risk ve güvence konusunu birebir anlatıyoruz . Konvoyumuz üç haftadır yurdumuzun çeşitli il ve ilçelerini ziyaret ederek , halkımıza doğal afetleri ve korunma yollarını anlattı . Gittiğimiz bölgelerde özellikle okulları da ziyaret ediyor ve öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlerle bilinçli nesiller yetiştirilmesine de katkıda bulunuyoruz . Hayata Devam Türkiye projesi , ülkemizde ilçelere kadar yaygınlaştırılan ilk proje olma özelliğini de taşıyor . "

TÜRKİYE ' NİN YÜZDE 95 ' İ RİSK ALTINDA

Aksigorta Akdeniz Bölge Müdürü Volkan Kakaç ise Türkiye ' nin yüzde 95 ' inin risk coğrafyası üzerinde yer aldığını hatırlattı . Antalya ' nın birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını ve çok sık sel felaketleriyle karşı karşıya kaldığına işaret eden Kakaç , " Türkiye ' de satılan sigorta ürünlerinin yüzde 60 ' ını kasko ve trafik sigortaları oluşturuyor . Antalya ' da da durum aynı . Risk oranı bir hayli yüksek olan ülkemizde olduğu gibi Antalya ' da yaşayanların da konut , işyeri ve ferdi kaza sigortası gibi ürünlere daha çok ihtiyacı var . Ancak tüketicilerde bu ürünlere karşı oluşmuş bilinç henüz yeterli seviyede değil . Birçok kişi bu ürünlerin varlığından , faydalarından veya uygun fiyatlarından haberdar değil . " diye konuştu . AKUT üyesi Melih Çardak da , yaptığı konuşmada ; " Türkiye maalesef birinci derecede risk bölgesinde yer alıyor . Bu da halk genelinde risk konusunda farkındalık yaratılması ihtiyacını daha önemli hale getiriyor . " dedi .

G FORCE , 7 . 4 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMİ DENEYİMLETİYOR

AKUT ve deprem araştırmaları konusunda Türkiye ' nin önde gelen bilim insanları tarafından tasarlanan 3 boyutlu G Force Deprem Simülatörü , aynı anda ve birbirinden bağımsız olarak her iki yana , yukarı ve aşağıya doğru hareket vererek ve bu hareketleri değişken şiddetlerde uygulayarak , 7 . 4 şiddetindeki depremi deneyimletebiliyor .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile