Aksoy'dan 'Yaşlılar Haftası' Mesajı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Türk insanının yaşlısına karşı daha hoşgörülü ve daha saygılı olduğunu ifade ederek, gelenek ve göreneklerin dikkate alınmadığı dünyanın birçok ülkesinde yaşanan yabancılaşmadan, Türkiye'nin az etkilenmesinin sevindirici olduğunu söyledi

  Mersin Valisi Hüseyin Aksoy , Türk insanının yaşlısına karşı daha hoşgörülü ve daha saygılı olduğunu ifade ederek , gelenek ve göreneklerin dikkate alınmadığı dünyanın birçok ülkesinde yaşanan yabancılaşmadan , Türkiye ' nin az etkilenmesinin sevindirici olduğunu söyledi .
' Yaşlılar Haftası ' kapsamında bir mesaj yayımlayan Vali Aksoy , yaşlılığın bireye olgun bir bakış açısının yanında yaşama anlam yüklemesine karşın , bedende ve ruhta oluşan değişikliklerin , yaşlı bireyin gündelik yaşamını zorlaştırdığı gibi zaman zaman da başkalarına bağımlı kıldığını anlattı . Yaşlıların hiçbir zaman yük olarak görülmemesi gerektiğini kaydeden Aksoy , onlara saygı ve sevgiyle yaklaşılması , büyüklerin yaşamda kazanmış oldukları tecrübe ve bilgi birikimlerininse her zaman yararlanılabilecek kaynaklar olduğunu hatırlattı .
Hüseyin Aksoy , " Birbirlerinin sorunlarına karşı daima duyarlı olan , dayanışma ve yardımlaşma geleneğine sıkı sıkıya bağlı Türk insanı , yaşlısına karşı daha hoşgörülü ve daha saygılıdır . Gelenek ve göreneklerin dikkate alınmadığı dünyanın birçok ülkesinde yaşanan yabancılaşmadan , ülkemizin mümkün olduğunca az etkilenmesi , gelenek ve göreneklerin verdiği alışkanlıkla yaşlılarına yüreklerinde yer veriyor olmaları sevindiricidir . Yaşlılarımız , aile ve toplum içinde sayılan , şefkat gösterilen ve gerektiğinde danışılan kişiler olarak varlıklarını sürdürmekte , bilgi ve birikimleri paylaşılmaktadır " dedi .
Yaşlıların yaşam koşullarının iyileştirilmesi , toplumda hak ettikleri yeri alabilmeleri konusunda yürütülecek çalışmaların aynı zamanda da onların kalan yaşamlarını daha huzurlu ve daha mutlu geçirmeleri için de etkili olacağını belirten Aksoy , " 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ; ' Yaşlılar Haftası ' , istemeden de olsa ihmal ettiğimiz büyüklerimizi ziyaret ederek gönüllerini almak için bir fırsat olmalıdır . Bu duygu ve düşüncelerle değerli büyüklerimizin ' Yaşlılar Haftası ' nı kutluyorum " diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile