Aksu Kaymakamı Mehmet Keklik , etrafı orman ve sularla çevreli ilçenin kırmızı benekli alabalığın doğal yaşam alanlarından birisi olduğu belirtti . Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ( SDÜ ) Su Ürünleri Meslek Yüksekokulu ile ortak proje hazırladıklarını belirten Keklik , Başpınar mesireliğinden çıkan suyun yapılan analizinde balık yetiştiriciliği için oldukça uygun olduğunun tespit edildiğini belirtti . İlçedeki sularda kırmızı benekli alabalık varlığının çok az bulunduğunu ifade eden Keklik , " Aksu ilçemiz kırmızı benekli alabalığın doğal yaşam alanıdır . Öncelikle burada balık popülasyonunu arttırmayı düşünüyoruz . Türkiye ' deki kırmızı benekli alabalık tesislerini inceleyerek nasıl bir proje hazırlayacağımıza karar vereceğiz . " dedi .
YÖREYİ SPORTİF OLTA BALIKÇILIĞINA AÇACAĞIZ
Kaymakam Mehmet Keklik , Aksu ilçesinde bulunan suların besin değerinin oldukça yüksek olduğunu ifade ederek , Türkiye ' de çok az sularda yaşayan kırmızı benekli alabalık popülasyonunu arttırdıktan sonra yöreyi turizme açacaklarını kaydetti . Yörede sportif olta balıkçılığını yaygınlaştırmayı düşündüklerini belirten Keklik , " Türkiye Sportif Olta Balıkçılığı Derneği ile görüşmelerimiz oldu . Onları davet ederek yöremizi gezdirdik . Sularımızı çok beğendiler . Ancak tek eksiğin balık olduğu belirtildi . Türkiye ' de 300 bin dolayında lisanslı olta balıkçısı olduğunu öğrendik . Bunların birçoğunu ilçemizde misafir edip , hem ilçe ekonomisine katkı sağlayacağız hem de ilçemizin tanıtımını sağlayacağız . " diye konuştu .
Keklik , ilçede bulunan Başpınar mevkiinden çıkan su kaynağının Manavgat Çayı ' na döküldüğünü ifade etti . Keklik , zamanla ' Dağ Alabalığı ' festivali de düzenlemeyi düşündüklerini kaydetti . Yörede yayla turizminin oldukça yaygın olduğunu ve her yaz 5 bin civarında kişiyi misafir ettiklerini belirten Keklik , ilçede Zindan Mağarası , göller , yaylalar ve kanyonların bulunduğunu bunların turizme kazandırılması gerektiğini anlattı .
KIRMIZI ALABALIK
Kırmızı benekli alabalık ; çok hareketli , yüzgeçleri dikensiz , pulları çok küçük , iç sularda yaşayan en lezzetli , etçil bir balık türüdür . Yumurtadan yeni çıkmış yavru balıklar , çoğunlukla sudaki sinek larvalarıyla beslenir . Büyüdükçe küçük balıklar , tatlı su karidesi , sinekler ve uçan böcekleri yer . Tek bir dişi mevsimde 5–6 bin tane kadar yumurtlayabilir . Alabalıklar sıcaklığı 10 – 15 derece arası soğuk , berrak ve bol oksijenli sularda yaşar .