Aktaş Açıklaması 'Artık Gaza Basma Zamanı'

Aktaş Açıklaması 'Artık Gaza Basma Zamanı'

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçimlerin ardından artık gaza basma zamanının geldiğini söyledi.

Royal Hotel’de kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçim döneminin geride kaldığını, bundan sonra gaza basılması gerektiğini ifade etti.

Yeni projelerden bahseden Aktaş, “317 milletvekili ile hareket etmek partimiz için çok büyük bir avantaj. 1 Kasım seçim sonuçları ile alakalı bütün anket şirketleri yanıldı. Artık gaza basma zamanı. Yeniceköy’e yapılacak yeni huzurevi ve aşevi binasının temel atma törenini iki hafta içinde yapacağız. Büyükşehir’in yaptığı MER-PA Kapalı Pazar Yeri’ne ilave olarak bizim yaptığımız köylü pazarı ve katlı otoparkı çalışmalar devam ediyor. Kültür Sanat Kongre Vadisi ile alakalı çok ciddi bir proje var ve içinde nikâh sarayı da olacak. 12-13 milyonluk bir proje. Bu konuda son aşamaya gelindi, ihaleye çıkılıyor. 2016 yılında başlayıp, 2016 yılı sonuna kadar bitirmek istiyoruz. Bir taraftan eski hastane yeri ile alakalı 22 dönümlük alanın, 14 dönümlük alanını aldık. Kalan 8 dönümle alakalı son aşamadayız. Bakanımız ile en son konuştuğumuzda, bir hafta, 10 gün daha bekleyelim dedi.

Biz zaten karşılığında huzurevinin yanındaki binayı KETEM olarak. Orada düzenleme ile alakalı yardımcı da oluyoruz” diye konuştu.

Klasik belediyecilikten ziyade, şehre değer katacak, şehrin vizyonunu yükseltecek konulara mümkün olduğu kadar destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Mobilya AVM var, yeni yeni AVM’ler açılıyor, o bölge tam bir mobilya vadisine döndü. Beraberinde İstanbul’da ikiye bölünmüş bir fuar var. Bursa’da yapılmak istenen fuarlar var. Dolayısıyla daha sağlıklı bir karar çıkması açısından bir karara varılsın, onlar bu konuda yönlendirici olsunlar diye özellikle öyle bir kanaatim vardı. Yaptığımız istişareler neticesinde İnegöl Belediyesi’ne ait olan yüzde 40’lık hissenin İMOS’a devri ile alakalı bir karara vardık. Ben inşallah arkadaşlarımızın sağlıklı kararlar alacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile