Aktaş Fuar Projesi İçin Evini İpotek Ettirdi

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yapacakları projeleri açıkladı.


Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Başkan Aktaş, kendi evini ipotek ederek, altına imzasını attığı işler olduğunu söyledi.

3. dönemdir belediye başkanlığı yaptığını belirten Aktaş, “Yerel seçimlerle beraber İnegöl, Bursa’nın merkez ilçesi oldu. Orta ve uzun vadede bu uygulamanın İnegöl adına kazanç olacağını düşünüyorum. İnegöl özellik arz eden bir ilçe. Türkiye’de bin 500 tane belediye kapatıldı. Çok doğru bir projeydi. Marka şehirler ortaya çıkarmak için marka değerlerinizin, gücünüzün olması lazım. Büyükşehir uygulaması çok doğru bir uygulama” dedi.

Proje yarışmasıyla uygulayacakları projelerinin bulunduğunu ifade eden Başkan Alinur aktaş, “3 ayrı projemizi, proje yarışmasıyla hayata geçireceğiz. Bunlardan bazıları meydan ve belediye sarayı projesidir. Devletin imkanlarını kullanarak ulaşım, sağlık, eğitim sorunların azaltılması adına bir çalışma gayreti içerisindeyiz. Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in gayretleri ile OSB Köprülü Kavşağı çalışmaları devam ediyor. Mesudiye, Kozluca alt geçitleri büyütülerek araç trafiğine açılacak. Parklar, kilit parke uygulamalarını yapmaya çalışıyoruz. Dönüşüm süreci ile alakalı yaşadığımız sorunları çalışanlarımıza ve bölge insanımıza asla ve asla hissettirmedik. Biz belediyemize güveniyoruz. Mali anlamda ciddi hamleler yaptık. Daha rantabl bir belediye olmak için elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Vaat ettiğimiz yatırımları daha seri gerçekleştirebilmek adına ciddi anlamda çalışıyoruz. Büyükşehir meclisinde gerekli taleplerimizi iletiyoruz. Halihazırda bekleyen 5 projemiz var, onlar da ihale aşamasında. Bu hizmetlerin kazandırılması ile alakalı çalışmalar yakın zamanda hayat bulmaya başlayacak” diye konuştu.

Yeni fuar alanı ile alakalı değerlendirmede bulunan Aktaş, “İlçemizin mobilya ile alakalı kat edeceği çok mesafe var. Dubai’ye mobilyacılarımızla gideceğiz. Bu şehrin 1 milyar dolar mobilya ihracat hedefine ulaşabilmesi için, ağızlarda söylem olarak değil, bunun altının doldurulduğu, önemli gayretlerin ortaya koyulduğu bir ortamın olduğunu hep birlikte göreceğiz. Yeni fuar yeri ile alakalı farklı farklı söylemler var. Şahsımın bu çalışma ile alakalı ne yaptığımı herkes biliyor. 6 bin metrekareden 24 bin 500 metrekareye çıkarılan bir fuar alanımız var. Elimizdeki altın yumurtlayan tavuğun farkında değiliz. Bunu yapan İnegöl, 50-60 dönümlük fuar alanları da yapar. Bir şeyleri kuru kuru yapmaktan ziyade, bununla alakalı çalışmaları iyi takip etmek lazım. Yeni fuar alanı çok daha büyük olacağı, çok daha uzun yıllar bize hizmet edeceği için, Büyükşehir’in desteğini istedik. Kimseye bize fuar yeri yapın diye rica da bulunmadık. Yaparlarsa, ‘Allah razı olsun’ deriz ama bunu tek başına bir kurumun yapmasını beklemeyiz. Sanki bununla alakalı bir çalışma yokmuş, fuar alanını Bursa’ya kaptırmışız gibi söylemler var. Yeni fuar alanının yüzde 80’ini İnegöllüler dolduracaktır. Mobilyacılar bana gelerek, ‘kendi imkanlarımızla yaparız’ noktasında söylemlerini ilettiler. Bu konuyu polemik konusu yapmanın alemi yok. Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu konudaki dilek ve temennileri doğrudur. Onlar il boyutu ile olaya bakabilirler. Bana göre de Bursa’ya güzel bir fuar alanı lazım. Bu İnegöl’de bir fuar alanı olmaması anlamına asla gelmez. İnegöl’de bir mobilya hikayesi var. Bu hikaye fuarlarla taçlandırılmıştır. Bu fuarın daha iyi standartlara taşınması gerekiyor. Birileri eğer bize buradan siyaseten vurmaya kalkarlarsa, bunlar normaldir, muhalefet yapmak, eleştirmek normaldir. Hiç kusura bakmayacaklar, bu iş için evini ipotek verebilecek kadar, boş senetler yapacak kadarını yapmış bir adamım. Allah’a hamdolsun bu konuda bütün gayretimi ortaya koydum. İnşallah bu gayret, bu heyecan aynı şekilde yeni bir fuar alanı için de ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.

SU TÜKETİMİ KÖYLERDE ÇOK DAHA FAZLA
Su zammı ile alakalı da değerlendirmelerde bulunan Aktaş, “Benim böyle bir söylemim olmadı. Herhangi bir altyapı ücreti, ruhsat harcı alınmadan köylerde 5 yıl imarın serbest olduğunu söyledim ama su ile alakalı bir şey söylemedim. Su zammı ile alakalı bunların Gemlik ve diğer yerlerdeki uygulamalarını biliyorum. 1 Ocak 2015’ten başlamak kaydı ile 1 Ocak 2017’ye kadar 24 ayda Bursa ile fiyatlarda kademeli olarak ay ay yapılacak olan minik artışlarla bu oran sağlanacak. Biz en düşük ücretle su kullandıran belediyelerden bir tanesiyiz. Yenişehir’den İznik’ten daha düşük. Bu Bursa ile kıyaslandığında takriben 2 katına çıkacak. Bu arada burada su, kanalizasyon ve altyapı ile alakalı çok ciddi yatırımlar yapılacak. Köylerle ilgili su bedelleri dediğimizde zapturapt altına alabilmek için köylerle ilgili biz de uygulama yapıyoruz. Çeltikçi bizim 4’te 1 fiyatımıza kullanıyor ama maalesef o kadar hoyratça su kullanımı söz konusu ki, bunu bir zapturapt altına almak durumundayız. Köylerde de o yüzden saat takıp belirli uygulamalar yapıyorlar. Bu her köyde yapılıyor. Su parası olmaz diye bir kaide yok. Su tüketimi köylerde çok daha fazla. Bahçeler sulanıyor dolayısı ile çok daha fazla su tüketiliyor. BUSKİ’nin uygulaması şu; kendisi su ile alakalı bir yatırım yaptıysa, ondan sonra bu hizmet başlıyor yoksa şuan herhangi bir çalışma yapmadığı bir köyle alakalı böyle bir uygulama yapmıyor” diye konuştu.

"İSTEĞİMİZDE ÇOK KARARLIYIZ"
Eski hastane yeri ile alakalı da konuşan Başkan Aktaş, “Bakanımız bisikleti çok seviyor. İnegöl’de de bisiklet kullanımının fazla olduğunu biliyor. Bize bisiklet yolu ile ilgili talimat verdi. Biz bu konuda isteğimizi yaptık. Gerekçelerimizi de ifade ettik. Biz çok yer verdik. Hala bir sürü yerler vereceğiz. Milli Eğitim Müdürümüz bir liste çıkarıyor. Kaymakamımızla yerlere bakıp, hayırsever arayacağız. Okul hamlesi başlatacağız. Biz geçmişte de birçok yer verdik. Bu okulların arazisini de biz temin edeceğiz. SGK’ya yer verdik. Yarın meclise geliyor konu. Bu arsanın bedeli 400 bin TL civarında olup, borçlarımızdan düşecek. Kalanı da yapılandırılacak. Vergilerimizi de yapılandırdık. Tıkır tıkır ödüyoruz. O bölgeyi ticari amaçla kullanmayacağız. Belediyeyi tek çatı altında toplayacağız. Burası da hazinenin yeri. Burayı boşaltacağız. Müze mi olur, başka bir şey mi olur? Artı meydan kazandırılacak o bölgeye. Biz bu konudaki isteğimizde çok kararlıyız. Kültür Sarayı yıkılacak. Huzurevi yeniden yapılacak. Orayı da yıkacağız” dedi.

İÇME SUYU BARAJI İHALESİ YAPILACAK
İçme Suyu Barajı'nın son durumunu açıklayan Aktaş, konunun DSİ tarafından takip edildiğini, proje ihalesinin yapıldığını, yapım ihalesinin yapılacağını, ihale sonrasında yapımının 1-2 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Trafik master planında Atatürk Bulvarı’nın çift yön olması noktasında alınan teklifi de değerlendiren Başkan Aktaş, “Katlı otoparkın daha rantabl kullanılması, Kültür Sarayı’nın yıkılması, çarşıdaki yayalaştırma projesinin ardından alınabilecek bir karar. Birkaç yılı bulabilir. Kasımefendi ile ilgili değişiklikler olacak. Eski Alyans Düğün Salonundaki otopark uygulaması da olacak” diye konuştu.

MUHTEŞEM PROJE
Cumartesi Pazarı alanı ile ilgili projenin muazzam bir proje olduğunu aktaran Aktaş, “3 etaplı bir proje. 1 .etabında işin yüzde 60’lık kısmı var. Kapalı Spor Salonu ve İnegölspor tesislerinin olduğu alan. 2. etabında Kavaklaraltı Parkı ve Gençlergücü’nün olduğu alan. 3. etabında da stadyumda iyileştirme yapılacak. Stadyumun altında da dükkanlar olacak. Modern bir pazar yeri yapacağız. Altında otoparkı, etrafında işyerleri olacak. Şu an projeyi tartışıyoruz. Çok yakında projeyi kamuoyu ile paylaşacağız. Kendi kendini finanse edecek bir proje olacak. Haftanın bir günü pazar, kalan günler meydan olarak değerlendirilecek” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile