Aktas Ve Gürkan'dan Bozbey'e Cevap

Aktas Ve Gürkan'dan Bozbey'e Cevap

Alinur Aktas Ak Parti Il Baskani Davut Gürkan ile birlikte yaptigi basin toplantisinda Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’in gündeme getirdigi iddialari cevaplandirdi. Ak Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan "Biz sayin Baskani çok iyi taniyoruz önceki belediye döneminden, ama simdi onu tüm Türkiye tanimaya basladi. Bozbey daha baskanliginin birinci ayinda icraatlariyla Bursa’nin adini ve itibarini karaladi" dedi. Gürkan ayrica Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’i hedef alip "Birinci ayin sonunda havlu atan, bahaneler üretip seçim vaatlerini yerine getirmeyen bir büyüksehir baskanina Türkiye ilk kez sahit oluyor" diye konustu.

Bursa Büyüksehir Belediyesi eski Baskani Alinur Aktas sahsina yapildigini ve asilsiz oldugunu belirttigi iddialara cevap vermek için Ak Parti Bursa Il Baskanliginda Davut Gürkan ile birlikte basin toplantisi düzenledi.

Alinur Aktas’tan önce söz alan Ak Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, "Biz isterdik ki güzel Bursa’mizin adi projelerle anilsin. Vatandasa dokunacak isler, yatirimlarla anilsin. Bursa’mizin adi günlerdir; alisik olmadigimiz adam kayirmaciligiyla liyakatsizlikle, aile belediyeciligi ile anilmaya basladi.

Sunu net ifade etmemiz gerekiyor, aslinda biz sayin Baskani çok iyi taniyoruz. Önceki belediye döneminden, ama simdi onu tüm Türkiye tanimaya basladi.

Bozbey daha baskanliginin birinci ayinda icraatlariyla Bursa’nin adini ve itibarini karaladi" dedi.



"Ne yazik ki Bursa Büyüksehir Beledyesi CHP tipi liyakat anlayisinin sembolü haline geldi"

Bursa kamuoyunun Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’in kendisinden seçim meydanlarinda verdigi sözleri tutmasini bekledigini belirten Ak Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, "Maalesef Bozbey Türkiye’ye ilk defa namzet olan isimle aile belediyeciligi kurmanin telasina düstü. 31 Mart seçimlerinden sonra CHP’li belediyelerde çok düzey üst düzey atamanin es dost kontenjanindan gerçeklestigine yakindan sahit olduk. Ne yazik ki Bursa Büyüksehir Beledyesi CHP tipi liyakat anlayisinin sembolü haline geldi. Bir kaç haftadir süren es dost akraba atamalari, sayin Bozbey’in öz yegenini Burkent baskani atamasiyla tüm Türkiye’nin gündemine düsmüs oldu. En basta bu atamayi savunmaya kalksa da bu isler hiç mi çalismayacak diyerek piskinligini gösterse de geri adim atmak zorunda kaldi. Geri adim atarken bile dogru ifadeler kullanilmamasi kendi yandas medyasini bile isyan ettirir hale geldi. Sadece düsünme asamasindaydi, neticelenmemisti diye gerçek olmayan beyan kullanildi, kamuoyundan özrü bile çok görüp yalan söylemis oldu. Sadece düsünmüstük dedigi atamayi 4 mayis günü Burkent yönetim kurulu toplantisinda ortaya çiktigini biliyoruz. Ayni gün yeni yönetimi makaminda kabul etti. Bursa ve Türkiye’ye gerçegi olmayan beyanda bulunmaya gerek yoktu. Özür dilemek zor olmasa gerek" dedi.



"Bozbey Büyüksehir Belediyesi’ni aile sirketi gibi yönettigi her adimda biz karsisinda olacagiz"

4 mayis tarihinde yapilan atamanin yapildigi toplanti tutanaklarini basin mensuplarina dagitan Davut Gürkan sözlerine su sekilde devam etti:

"4 Mayis Cumartesi günü alinan yönetim kurulu karari ile Furkan Bozbey’e 3.sahislar lehine kefalette bulunmaya, kredi sözlesmeleri ile sirketi borç altina sokacak karsilikli taahhüt yetkisi, sirketin mallarinin ipotek ve satilmasina kadar bütün bu yetkiler verilmisken, bunlar olmadi diyerek gerçek olmayan beyani kullanmak bir Büyüksehir Belediye Baskani’na yakismadi. Daire Baskani olarak atadiginiz baldiziniz sayin Sezen Ugurlu’nun atamasindan ne zaman vazgeçeceksiniz. Daire Baskani olarak atadiginiz milletvekili Kayihan Pala’nin esinden ne zaman vazgeçeceksiniz? Bursa Büyüksehir Belediye Meclis üyesi ve ayni zamanda Burfas Yönetim Kurulu Baskani yaptigimiz Yalçin Isikyildiz’in esi Dis Iliskiler Daire Baskani atamasindan ne zaman vazgeçeceksiniz? Mesele isimlerle sinirli degil. Biz Büyüksehir Belediye Baskani’ni iyi taniyoruz. Nilüfer Belediyesi dönemindeki çok soru isaretli icraatlarindan taniyoruz. Sayin Bozbey Büyüksehir Belediyesi’ni aile sirketi gibi yönettigi her adimda biz karsisinda olacagiz."

Diger büyüksehirlerinde belediye baskanlarinin mal varliklarini paylastiklari halde Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Bozbey’in halen kamuoyuna mal varligini açiklamadigini belirten Gürkan, "20 yil belediye baskanligi yapmis baska bir isi olmayan sayin Bozbey’in seçim döneminde paylasmaktan imtina ettigi mal beyani nedir? Seçilince paylasir diye bekledik, Bozbey’in valilikle paylastik dedigi mal beyanini kamuoyu bekliyor. Gizlenecek saklanacak bir seyiniz var mi diye sormak istemiyoruz. Bir an önce hem kendisi hem Nilvak baskani esi ve yönetim kurulu üyelerinin mal beyanlarini bekliyoruz. Bu rezaletler ortaya çikinca Bozbey bir basin açiklamasi yapti ancak bu toplantinin suçluluk psikolojisi ile oldugunu biliyoruz" dedi.



"Cumhur Ittifaki olarak biz destek vermeseydik Bozbey su indirimini meclisten geçiremezdi"

Cumhur Ittifakinin meclis çogunlugunu elinde bulundurmasi dolayisiyla yapilan icraatlari denetleme yetkisinin olduguna dikkat çeken Gürkan, "Seçim sonuçlari belli olduktan sonra, milletimiz mecliste büyük çogunlugu bize verdi. Bu ayni zamanda bizim kontrol görevimiz oldugu, yapilan icraatlari denetlememizle alakali görevimiz var. Biz seçim sonuçlari ilan edildikten sonra ilk beyanatta Bursa’nin hayrina her türlü karari destekleyecegimizi ve yardimci olacagimizi söyledik. Ama daha ilk meclis üyesinde Cumhur Ittifaki olarak vermis oldugumuz bir onay vardi. Kendisinin seçim döneminde su indirimi ile ilgili bir söz vardi. Biz de hemsehrilerimizin faydasina olacagini düsündügümüzden dolayi destek verdik. Cumhur Ittifaki destek vermeseydi meclisten geçiremezdi. Cumhur ittifakina bir tesekkür bekledigimizi ifade etmek isterim" dedi.

"Birinci ayin sonunda havlu atan, bahaneler üretip seçim vaatlerini yerine getirmeyen bir büyüksehir baskanina Türkiye ilk kez sahit oluyor"

Temeli atilan Atatürk Kapali Spor Salonu projesinin daha fazla büyütmek gerekçesiyle durdurulmasina da deginen Ak Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, "Büyütme ile beraber kendi dönemleri sonuna kadar tamamlayacaklarini zannetmiyorum. Artacak maliyet kaleminden habersiz degiller. Kati atik entegre tesisini iptal etmisler. Bu Bursa’nin vizyon projesi idi. Seçim döneminde kendileri Hamitler’i kapatip çözüm yolu bulacaklarini söylemislerdi. Hamitler çöplügünü kapatabilmeniz için böyle bir kati atik tesisine ihtiyaciniz var. Durdurdugunuz an bu isler sakit olacaktir. 2017 yilinda baslayan bir süreç. 5 yil izinleri sürdü. Bunlarin bir çogunda mahkeme ile CHP bu tesisi durdurdu. Üzülmüstük ama Bursa’nin vizyon projesi önce vatandaslarimiza verilen söz olan Hamitler Çöplügünün kapatilmasi, bakalim nasil kapatacaklar. Eminim bu kadar bakanliklardan izin alma sürecini kendi dönemlerinde

Birinci ayin sonunda havlu atan, bahaneler üretip seçim vaatlerini yerine getirmeyen bir büyüksehir baskanina Türkiye ilk kez sahit oluyor.

Beyanatlarinda, yapilan yatirimlarla alakali 25 milyar lira harcandi diyor. Nereye harcandi diyor. Alt basliklar ve yapilan hizmetler yaziyor.

120 kilometre metro ve hafif rayli sistem sözü vermistir. Her ay 2 kilometre yol yapmasi lazim. Her mahalleye kres sözü vermisti. 19 kilometre metro, 110 kilometre hafif rayli sistem ve 2100 kres yapabilirdi diyor. Bu basliklarin her biri 25 milyarin çok üstünde. Bilgi veren arkadaslar yanlis bilgi veriyor. Bugün 19 kilometre metro 600 milyon dolar, 110 kilometre hafif rayli sistem 55 milyar lira civarinda. Ne tarafindan tutalim... Biz bahsetmis oldugu yatirimlari ak

belediyecilikle yaptik. Çinarcik Baraji’ndan kavsaklardan, tesislerden yollardan bakarsaniz o söylenenden fazla hizmetler ortaya çikacaktir. Metro yapmamak için, kresleri yapmamak için bahaneler aramaya birinci aydan basladi.

5 yil sonunda kendi es baskanlarinin bir ifadesi vardi, biz de seçim döneminde hatirlamiyorum ifadesini duyacagiz" dedi.



"Bütçe faaliyetleri bu kadar ortadayken, baska beyanlarda bulunmak hos olmasa gerek"

Bozbey’in seçim vaadi olarak her emekliye 2 bin lira yardim yapacagini söyledigini de hatirlatan Davut Gürkan, "Bursa’da 720 bin emekli var. Her emekliye 2 bin TL yardim yapacagini söylemisti. Her ay 1 milyar 400 milyon tutar. Ya emekli sayisi ile kandirdilar ya da Bursa’daki emekli sayisini ögrenmek için SGK kurumunu aramadilar. Vaat verirken dikkatli olmak lazim, 5 yil içinde bunlarin gerçeklesip gerçeklesmedigini görecegiz. Bu vaatlerin gerçeklestirilemeyecegini nereden öngörüyoruz. 20 yildir kendi yönettikleri Nilüfer’de maaslarin ödenmediginden biliyoruz. Her ay 2 kilometre metro, her ay 700 bin emekliye 2 bin lira yardim yapilacagini aklimiz almiyor. Bu vaatlerin takipçisi olacagimizi ifade etmek istiyorum. Belediye meclislerinde her yil bütçe görüsmeleri olur. Her yil belediyenin ne kadar borcu ve alacagi varsa müzakere edilir, anlatilir, muhalefetin serhi görüsülür. Bütün partili meclis üyeleri vardir. Bütün bilgi ve belgeler faaliyet raporlari, müzakerelerde var. Belediye baskanligini kazanan birisinin bütçesini bilmedigi baskan adayligi mi söz konusu, eger böyleyse vay haline. Hiç bir belediye baskani bütçesini bilmedigi öngöremedigi islerde vaatlerde bulunamaz. Siz bu vaatleri bütçeye bakmadan söylediyseniz yanlis tarafta basladiniz demektir. Hiç bir sakli gizlisi olmayan, buralar resmi kurumdur. Resmi beyana aykiri belge, bilgi olmaz. Bütçe faaliyetleri bu kadar ortadayken, baska beyanlarda bulunmak hos olmasa gerek. Bozbey’in basarisizliga kilif aramaya ilk aydan baslandigini düsünüyorum. Yönetemeyeceginizi düsünüyorsaniz, anahtari kapinin altina birakin biz devam ederiz demisti bir baskanimiz. Biz de bunu söylüyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile