Aktütün Gazisi Yıldız'a Devlet Övünç Madalyası Verildi

Aktütün Gazisi Yıldız'a Devlet Övünç Madalyası Verildi

İzmir'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende 2008 yılında Hakkari'de gazi olan Gürhan Yıldız'a, Vali Mustafa Cahit Kıraç tarafından Devlet Övünç Madalyası verildi.

Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay da Yıldız'ı tebrik etti.Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Hülya Güven, Vali Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Orgeneral Atay, gazi ve şehit aileleri dernekleriyle çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı.

Burada bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Gökmen, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vatanı, milleti, bayrağı, marşı ve soydaşları için savaşır, çünkü millî hasletlerimiz olan bu duyguların, tüm vatandaşlar için ayrı bir anlam ve önemi vardır. Bu ülkenin her karış toprağı binlerce şehidin kanıyla sulanmış, kahraman gazilerin kılıcının kabzasıyla mühürlenmiştir. Gaziler, vatan ve bayrak uğrunda her zaman hayatını vermeye hazırdır. Vatan ve ay yıldızlı bayrak sevgisi, gazinin yüreğinde her zaman kaynayan volkandır." dedi.

Ardından Vali Kıraç, gazi Jandarma Er Yıldız’a Devlet Övünç Madalyası ve berat takdim etti. Tören. toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sonra erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile