Aktütün Sehidinin Esi Açiklamasi 'Bizim Bir Vatanimiz Var, Bir Bayragimiz Var, Onun Disinda Biz Kimseyi Tanimiyoruz'

Aktütün Sehidinin Esi Açiklamasi 'Bizim Bir Vatanimiz Var, Bir Bayragimiz Var, Onun Disinda Biz Kimseyi Tanimiyoruz'

Hakkari’nin Semdinli ilçesi Aktütün Sinir Karakolu’na bölücü terör örgütü PKK mensuplari tarafindan 3 Ekim 2008 yilinda düzenlenen hain saldirida sehit olan 17 askerden biri olan Siirtli Davut Ilbas’in esi Asuman Ilbas, "Bizim bir vatanimiz var, bir bayragimiz var. Onun disinda biz kimseyi tanimiyoruz" dedi.

Esinin acisini ilk günkü gibi yüreginde tasidigini söyleyen, Siirtli sehit Davut Ilbas’in esi Asuman Ilbas, bu acinin telafisinin olmadigini, tüm sehit ailelerine sabirlar diledigini ifade etti.

Iki tane evladi oldugunu, evlatlarinin, her zaman babasinin intikami için yasayacaklarini, asker olarak vatani koruyacaklarini dile getirdiklerini aktaran Ilbas, PKK’nin çocuklarini esinden kopardigini kaydetti.

15 yildir çocuklarinin babalarinin hasretiyle büyüdügünü söyleyen Ilbas, söyle konustu:

"Sürekli babalarini soruyorlar. Anne, babamiz nasildi bize anlat? Babaniz cennette bizi bekliyor çok güzel bir kahramandi babaniz. 2 gün boyunca esim Bayrak Tepe’de mücadele etmis. Esim teröre karsi son kursununa kadar mücadelesini vermis. Çocuklarim, baba hasretiyle büyüdüler. Esimle gurur duyuyorum. Esim bir kahramandi. Bir destan yazdi. Son kursunu bitene kadar arkadaslarini yalniz birakmadi. Onlar hiçbir zaman basarili olamayacaklar, hep zulüm yaptilar hep Kürt halkini sömürdüler, Kürt halkini ötekilestirdiler, Kürt çocuklarini, Kürt kadinlarini, Kürt insanlarini katlettiler."

"Bu siyasi baglantisi olanlar bir gün olsun çikip da lanetlediler mi?" diyerek tepki gösteren Ilbas, "Kürtler, neden bu kadar katledildi? Bunu sordular mi? Sormadilar. Bunlar hiçbir zaman bizi temsil etmediler, etmeyecekler. Bizim temsilcimiz degiller. Bizim bir vatanimiz var, bir bayragimiz var. Onun disinda biz kimseyi tanimiyoruz. Hiçbir zaman onlar basarili olmayacaktir. Benim esim sereflice sehit oldu. Bir Davut gitti, bin Davut geldi. Iki tane evladi var. Her zaman biz de babamizin intikami için yasayacagiz, asker olarak vatanimizi koruyacagiz diyorlar. Hep bu kinle yasadilar" diye konustu.

Bir Kürt kizi olarak, Kürt halki olarak PKK’yi lanetlediklerini aktaran Ilbas, "Yasadigim süre boyunca da lanetim onlarin üzerinde olacak. Onlar benim çocuklarimi babasiz biraktilar, onlar benim yüregimi yaktilar, onlar benim esimi benden aldilar, çocuklarimdan kopardilar, lanet olsun. PKK’yi lanetliyorum. Nice Davutlar yetistiriyoruz, nice evlatlar yetistiriyoruz, nice Kürt gençleri vatani için canini feda ediyor. Bunlar bizi savunmuyor, tam tersi can düsmanlarimizdir. Bizim bir Türkiye Cumhuriyeti’miz var, onun disinda Türkiye Cumhuriyeti’miz yok, bir bayragimiz var, baska bir bayramimiz yok" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile