Akü’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri

Akü’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle ‘Cumhuriyet Konseri’ verildi.


ANS Kampüsü Güzel Sanatlar Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen ve büyük beğeni toplayan konser, izleyiciler arasında dağılan AKÜ Devlet Konservatuvarı Korosu öğrencileri tarafından söylenen İstiklal Marşı ile başladı.

AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanı Şeniz Ördekçi'nin açılış konuşmasıyla başlayan programda ilk olarak AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Hakan Yılmaz'ın hazırladığı ‘Zafere Giden Yol’ adlı belgesel filmin gösterimi yapıldı. Kurtuluş Savaşı ve Afyonkarahisar'ın savaştaki önemine ilişkin o döneme tanıklık edenlerin anlattıklarıyla hazırlanan belgesel, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Belgesel film gösteriminin ardından Lev Krillov'un ‘Poem’ adlı eserini piyanoda AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanı Emir Barutçu ile viyolada AKÜ yüksek lisans öğrencisi Ahmet Yörük sahneledi. Barutçu'nun ardından Adnan Saygun'un ‘Horon’ adlı eserini de seslendirdiği konser, AKÜ Devlet Konservatuvarı Korosu'nun konseri ile devam etti. Şefliğini AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Funda Türkmen'in yaptığı koroda 58 öğrenciye piyanoda AKÜ Devlet Konservatuvarı Okutmanı Fakı Can Yürük eşlik etti. Muzaffer Arkan'ın ‘Atatürk Marşı’ ile konsere başlayan koro, Muammer Sun'un ‘Biz Atatürk Gençleriyiz’, Celal Emrem ve Faik Canselen'in ‘İleri Marşı’ ile Fail Canselen'in ‘İzindeyiz’ marşlarını seslendirdi.

Öte yandan, AKÜ, Cumhuriyet'in 90. yılı etkinlikleri kapsamında bir de panele ev sahipliği yapacak. AKÜ Rektörlüğü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenecek ‘90. Yılında Türkiye Cumhuriyeti’ konulu panelin, 31 Ekim Perşembe günü düzenleneceği bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile