Akü’de Düzenlenen ‘genç Akademi -yaz Bilişim Kampı’ Sona Erdi

Akü’de Düzenlenen ‘genç Akademi -yaz Bilişim Kampı’ Sona Erdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim Görevlisi Mahmut Kantar, 12-16 yaş grubu ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen kampta yaptığı konuşmada çocuklara seslenerek, ABD Başkanı Barack Obama’nın bilişim sektörü konusundaki açıklamalarını örnek gösterdi.


Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Enformatik Bölüm Başkanlığı tarafından 12-16 yaş grubu ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Genç Akademi -Yaz Bilişim Kampı’ sona erdi. Eğitim kapsamında katılımcılara temel bilişim teknolojilerinin alt yapısını, çalışma prensiplerini ve onu oluşturan bileşenleri görmeleri-öğrenmeleri, akademik ortamı tanımaları açısından temel düzey ‘Algoritma-Small Basic, Grafik Tasarım, Web Tasarımı ve Robot Tasarımı’ konularını içeren 30 saatlik kurs verildi.

Kursa katılan 13 öğrenciye AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren’in de katıldığı törenle katılım sertifikaları dağıtıldı.

Kampla ilgili açıklamalarda bulunan Öğretim Görevlisi Mahmut Kantar; Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’nın ‘Sadece yeni bir video oyunu almayın, bir tane de siz yapın. Sadece çıkan yeni bir uygulamayı indirmeyin, tasarlanmasında yardımcı olun. Sadece telefonunuzla oynamayın, programlayın. Hiç kimse bir bilgisayar bilimcisi olarak doğmaz, ama biraz sıkı çalışma, biraz matematik ve bilim ile herkes bilgisayar bilimcisi olabilir. Bu hafta bunu deneme şansınız var’ sözlerini hatırlatarak; “Bizler de bir hafta boyunca kampa alınan öğrencilerimize temel programlama becerisini kazandırma, problem çözme, tasarım yapma ve yapılan tasarımı hayata geçirme konularında bireysel ve grup becerilerini ortaya koymalarını sağlamaya çalıştık. Yakın geçmişimizde Bill Gates, Steve Jobs ve Mark Zuckerberg gibi dâhiler 10’lu yaşlarda bilgi ve becerilerini ortaya koymuşlar ve bugünün bilişim sektörünü şekillendiren kişilikler olarak ortaya çıkmışlardır” dedi.

Kantar, ayrıca programın bir sonraki dönemde basit ve temel düzeyde Fizik, Kimya ve Biyoloji deneylerini içerecek şekilde genişletmeyi düşündüklerini ve program süresinin 10 güne çıkartılacağını belirtti.

Konuşmaların ardından çocuklar sertifikalarını törene katılan Öğretim Görevlilerinin elinden aldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile