AKUT Eskişehir Ekibinden Emet'te Bilinçlendirme Semineri

Arama Kurtarma Derneği Eskişehir ekibi, Kütahya'nın Emet ilçesinde, İngilizce öğretmeni Derya Kaplan'ın hazırladığı ''Bana Yardım Et'' adlı projesi kapsamında eğitim semineri verdi.

AKUT Eskişehir Ekip Lideri Bilgin Türkmentepe'nin, Emet'teki bir otelde, 300 ortaöğretim öğrencisi ile öğretmenlere verdiği seminere, ilçe Milli Eğitim Müdürü Şamil Akovalı da katıldı.

Seminerden sonra AKUT Fotoğraf Sergisi açıldı. Salı Pazarı'nda açılan ve yoğun ilgi gören AKUT stantlarında ise afet bilinçlendirme kitapçıkları ve deprem eğitimi el kitapları dağıtıldı.

-''Bana Yardım Et'' projesi-

Yaklaşık 3 ay sürecek projenin amacı gençleri güvenli yaşam konusunda bilinçlendirmek ve ilçedeki ilk yardım gönüllerini bir araya getirip, hayat kurtarma zincirinin bir parçası yapmak.

Proje kapsamında ilk yardım eğitimi, ilgili dernek ziyaretleri, ödüllü kısa film ve logo yarışmaları düzenlenecek ve bir tiyatro topluluğu oluşturulacak. AKUT Eskişehir ekibiyle çalışmalarına devam edecek proje ekibi, Sarısungur Göleti'nde afet bilinçlendirme eğitimi de alacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile