AKUT'tan Keçi Kurtarma Operasyonu

AKUT'tan Keçi Kurtarma Operasyonu

Muğla’nın Milas ilçesinde kullanılmayan kuyuya düşen 6 aylık yavru keçiyi, 9 saat kuyuda mahsur kaldıktan sonra AKUT ekiplerinin operasyonuyla kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre; Milas Hacıapti Mahallesi'ndeki hayvancılıkla uğraşan Bayram Demir'e ait 6 aylık keçi, kullanılmayan ve üstü eski hurdalarla örtülü içinde su bulunmayan 10 metrelik kuyuya düştü. Gün içinde kuyuya düşen yavru keçiyi çıkarabilmek için kendi imkanlarını kullanan Demir, başarılı olamayınca Akut Milas birimine haber verdi.

Akut ekiplerinin ilk incelemelerinin ardından rapor verilen Bodrum Akut ekibi bölgeye intikal ederek yaklaşık 1 saatlik bir kurtarma operasyonu başlattı. Yavru keçi yaklaşık bir saat süren çalışma sonucunda 10 metrelik kuyudan çıkarıldı.

Sağ salim çıkarılan keçi sahibine teslim edilirken ilk olarak annesine koşması çevredekilere duygusal anlarda yaşatırken, keçinin sahibi Bayram Demir, "Keçi sabah saat 10.00’da kuyuya düşmüş amcam bize saat 12.00 gibi haber verdi. Bizde tüm uğraşlarımıza rağmen keçiyi kurtaramayınca Akut’a haber verdik. Sağ olsunlar ilgilenerek keçimizi kurtardıkları için teşekkür ederim” dedi.

AKUT Bodrum ekibi lideri Sadettin Uslu da, "Bugüne kadar çok sayıda canlı kurtardık. Bizim için her canlı değerlidir. Bunun için kısa sürede olay yerine gelerek keçiyi kurtardık" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile