İhbar üzerine olay yerine giden AKUT ekibi, yer keşfi yaptıktan sonra ekip sorumlusu Hakan Topal, keçinin bulunduğu noktaya indi. Üç gündür bir şey yemediği belirlenen keçiye yem veren ekibin iple bağladığı keçi, yukarı çekildi.
Keçisi kurtarılan Elif Baş, operasyon sırasında keçinin ürkerek uçuruma düşmesinden korktuğunu söyledi.
Topal ise yaklaşık 1,5 saat süren kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, her canlı için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.
Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Akdeniz Bölge Temsilcisi Semih İğdigül de keçiyi kurtaran AKUT ekibine teşekkür ederek, "Karıncadan file tüm hayvanların yaşaması lazım. Bizler de hayvan hakları savunucusu olarak keçiyi kurtardığı için AKUT ekibine teşekkür ediyoruz'' dedi.
Akut'tan Keçi Kurtarma Operasyonu
Erdemli ilçesindeki Kayacı Vadisi'nde düştüğü yerde üç gün mahsur kalan keçi, AKUT İçel ekibi tarafından düzenlenen 1,5 saatlik operasyonla kurtarılarak, sahibine teslim edildi.



















