AKUT Trabzon Ekibi Ulusal Akreditasyon Sinavini Basariyla Geçti

AKUT Trabzon Ekibi Ulusal Akreditasyon Sinavini Basariyla Geçti

Trabzon’da 2007 yilinda kurulan, bölgede ve Türkiye’deki birçok afette onlarca cani kurtaran AKUT Arama Kurtarma Dernegi Trabzon ekibi, AFAD’in Orta Seviye Akreditasyon Sinavini basariyla tamamlayarak adini ulusal seviyede akredite olan arama kurtarma ekipleri arasina yazdirdi.

Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) tarafindan baslatilan AFAD Akreditasyon Sistemi uyarinca, Türkiye Afet ve Acil Durum yönetimi Sistemi içinde faaliyet göstermek isteyen arama kurtarma organizasyonlari Akreditasyon Sinavina giriyor.

AKUT Trabzon ekibi de 62 gönüllüsüyle AFAD Orta Seviye Akreditasyon Sinavi’ni basariyla tamamlayarak Trabzon’da orta sinifta akredite olan ilk arama kurtarma ekibi oldu.

AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoglu, arama kurtarma dernekleri ile kamu uyumunun saglanmasi ve AFAD koordinasyonunda daha etkin faaliyet gösterebilmek adina AFAD Akreditasyon Sisteminin kuruldugunu belirterek “AKUT’un birçok ekibi gibi biz de Orta Seviye Akreditasyon Sinavina girdik ve basarili olduk. Iki gün süren sinav, Türkiye’nin çesitli illerinden gelen AFAD yetkililerinin gözetiminde yapiliyor. Bir ekibin, afet haberini aldiktan sonra hazirlanmasi, olay yerine varmasi, orada ana kampinin kurulmasi, enkaz bölgelerinde çesitli teknikler kullanilarak kazazede kurtarilmasi gibi operasyonel yeteneklerinin ölçüldügü detayli degerlendirmeler yapiliyor. 62 gönüllümüzle girdigimiz bu sinavi geçerek Trabzon’da Orta Seviye AFAD Akreditasyonu alan ilk ekip olduk. Tabii ki akreditasyon süreci hiç bitmeyen bir olgu. 3 yilda bir tekrarlanacagi için egitimlerimize ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile