Akvaryum'da 2. Bebek Penguen De Dünyaya Gözlerini Açti

Akvaryum'da 2. Bebek Penguen De Dünyaya Gözlerini Açti

Dünyanin en büyük tematik akvaryumu olma özelligine sahip Istanbul Akvaryum’da bir bebek penguen daha dünyaya gözlerini açti. 38 günlük kuluçka döneminin ardindan 120 gram agirliginda dünyaya gelen bebek penguen günde 7-10 kez ebeveynleri tarafindan besleniyor.

17 bin kara ve deniz canlisina ev sahipligi yapan Istanbul Akvaryum’un nüfusu giderek artiyor. Istanbul Florya’da faaliyet gösteren ve dünyanin en büyük tematik akvaryumu olma özelligine sahip Istanbul Akvaryum’dan bir yil aradan sonra yeni bir penguen dogum müjdesi daha geldi. Böylece koruma altindaki penguen sayisi 25’e yükseldi. Bebek penguen, 120 gram ve 15 santim olarak 38 günlük yumurtlama döneminin sonunda dünyaya gözlerini açti. Ebeveynleri tarafindan günde 7-10 kez beslenen bebek penguen simdiden ziyaretçilerin de ilgi odagi oldu.

Istanbul Akvaryum küratörü Ugur Çaglar yaptigi açiklamada, "2016 yilinda 4 nesildir türleri Valensiya Akvaryumu’nda korunma altindayken ’Canlilarin Korunakli Bölgelerde Yetistirilmesi Programi’’ kapsaminda evlat edindigimiz penguenlerimiz, profesyonel teknik ekibimiz ve tesisimizin teknolojik altyapisi sayesinde üremeye devam ediyor. Penguenlerin üremeye devam etmesi dünya genelinde küresel isinma nedeniyle sayilari azalan gentoo penguenlerinin nesillerinin korunmasi ve sürdürülmesi için oldukça önemli. Dünyadaki gentoo pengueni popülasyonuna ülkemiz sinirlari içerisinden böyle bir katkida bulunmaktan çok mutluyuz. Istanbul Akvaryum olarak yil içerisinde penguen neslinin devamliligi için yapilan bir çok çalismaya da veri sagliyoruz. Yeni dogan bebek penguenimiz, geçtigimiz sene yine akvaryumumuzda dogan Türkiye’nin ilk bebek pengueni Lokum’a da kuzen oldu” dedi.

Penguen neslinin devami için yapilan çalismalara veri saglaniyor

World Association of Zoos and Aquariums (WAZA) standartlarinda faaliyet gösteren Istanbul Akvaryum’da soguk iklim penguenleri için gerekli olan dogal sartlarin tamami saglaniyor. Taze yiyeceklerle beslenen penguenlerin bakimlari bu konuda özel egitim almis profesyoneller tarafindan periyodik olarak takip edilerek yapiliyor. Penguen neslinin devami için 24 saat kayit yapan kameralar sayesinde dünyadaki bilimsel arastirma ve sürdürülebilirlik çalismalarina için veri saglaniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile