Akyazı Adalet Ve Özgürlükler Platformundan Sivil Anayasa Talebi

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, Akyazı Adalet Ve Özgürlükler Platformu 232. Basın açıklamasında sivil anaysa talebi yinelendi.

Akyazı Adalet Ve Özgürlükler Platformu 232. basın açıklamasını Akyazı İlçe Merkezinde gerçekleştirdi. Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu adına Mazlumder Akyazı Şube sözcüsü İrfan Alemdar’ın yaptığı açıklamada, “Terör Kime Kimler Tarafından Yapılırsa Yapılsın Lanetliyoruz. Diyarbakır’daki menfur saldırıda Hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Menfur saldırıda zaafları olanlar varsa sorgulanmalı ve Kamuoyu net olarak aydınlatılmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

12 Haziran 2011’de Türkiye’de milletvekili genel seçimlerinin yapıldığını hatırlatan Alemdar, “Seçimler sonucunda Ak parti, CHP, MHP ve BDP milletin onayını alıp, meclise girerek gruplarını oluşturdular. Seçimlerin üzerinden bir aya yakın zaman geçmesine rağmen, CHP ve BDP’nin mecliste yemin etmemeleri sebebiyle ülke gündemi meşgul edildi. Millet 12 Haziran’da oylarıyla oluşturduğu TBMM’den çok şeyler beklemekte olup en büyük beklentisi de sivil yeni ve milletin sesine kulak veren bir anayasanın hemen yapılarak uygulamaya konmasıdır” diye konuştu.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Alemdar kısa sürede yapılarak milletin onayını müteakip yürürlüğe girmesini bekledikleri anayasada ş yer almasının vazgeçilmez arzu ve taleplerini ise şu şekilde sıraladı: “Anayasanın yapımında toplumun her kesiminden sivil toplum kuruluşlarının onayı ve teklifi alınmalıdır. Küçük yaştan itibaren başta Kuran eğitimi olmak üzere, dini eğitimin önündeki bütün engeller kaldırılmalı bu konuda hiçbir sınır olmamalıdır. Başta okullar ve kamu kurumları olmak üzere topluma hizmet veren tüm kurumlarda kıyafet yasağı ortadan kaldırılmalıdır. Askeri harcamalar ve askeri eğitim, hükümetin denetimine açılmalı, milli güvenlik dersleri Sosyal Bilgiler dersi müfredatı içerisine alınarak bu dersleri askeri personel değil Sosyal Bilgiler öğretmenleri vermelidir. Milletin onayı dışında hiçbir kuruma dokunulmazlık, hesap sorulmamazlık yetkisi verilmemelidir. Kanun önünde eşitlik ilkesi hayata geçirilmeli hiçbir insana inancı, siyasi görüşü, cinsiyeti, etnik yapısı ve düşüncesinden dolayı farklı muamele yapılamama ortamı sağlanmalıdır. 12 eylül 1980, 28 şubat 1997 darbesini yapanlar ile daha sonra darbe planları yapıp, ülkemizi ve insanımızı ekonomik, siyasi, kültür, eğitim ve diğer konularda ülkemizi zarara uğratan darbeciler ve darbe teşebbüsçüleri; yargı önüne çıkarılarak cezalandırılmalı ve yaptıkları yanlarına kar kalmamalıdır. Devlet 27 Mayıs 1960,12 Mart 1971,12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 darbelerinde devlet uygulamalarıyla zarara uğrayan tüm vatandaşlardan özür dilemeli zararları tazmin edilmelidir. Yeni anayasa ile yapılacak düzenlemelerle; ahlaki yozlaşmanın önüne geçilmeli, milli ve manevi değerlerin öne çıktığı, ülkemizi geleceğe taşıyacak erdemli ve donanımlı insanların yetişeceği bir eğitim sistemi ortaya konulmalıdır. Yeni anayasa; insanı öne alan, ona hizmeti kutsal bir görev sayan anlayışla hazırlanmalı ve devletin asli görevi; onurlu birey onurlu toplum ve onurlu ülkeyi inşa etmek olmalıdır.”

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile