Akyazi'da Sinek Ve Larva Mücadelesi Sürüyor

Akyazi'da Sinek Ve Larva Mücadelesi Sürüyor

Akyazi Belediyesi, yaz aylarinin yaklasmasi ile birlikte artis gösteren hasere ve sinek larvalarina karsi ilaçlama çalismalarini tüm hizi ile sürdürüyor. Veterinerlik Isleri Müdürlügü’nce yürütülen çalismalarin tüm mahallelerde periyodik olarak devam edecegi açiklandi.

Akyazi Belediyesi Veterinerlik Isleri Müdürlügü ekipleri vatandaslarin sagligi ve rahat bir yaz mevsimi geçirmeleri için çalismalarini araliksiz sekilde sürdürüyor. Ekipler 76 mahallenin tamaminda vektörle mücadelenin yani sira yaz aylarinda vatandaslarin en büyük sorunu olan sinek, sivrisinek ve haserelere karsi ilaçlama çalismalarina da düzenli sekilde devam ediyor. Vektörle mücadele çalismalari kapsaminda kapali kanallar dumanlama sistemi ile ilaçlanmasinin yani sira su birikintileri, kanal, fosseptik, rögar, yagmur mazgallari ve ahirlardaki yumurta birakmaya hazir sinek ve sivrisinek tatarciklari termal sisleme ve holder makineleriyle ilaçlaniyor.

Veterinerlik Isleri Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Yaz aylarinda artis gösteren sinek ve haserelere karsi mahallelerimizde ilk tur ilaçlama çalismalarimiz tamamlandi. Saglik Bakanligi onayli ilaçlar kullanilarak gerçeklestirilen çalismalar ile rögarlar, yagmur izgaralari, kapali kanallar, foseptik çukurlari ve gübrelik gibi alanlar ilaçlanarak zararli olusumu engellenmektedir. Mahallelerimizdeki ilaçlama çalismalari yaz mevsiminin sonuna kadar periyodik olarak devam edecek olup vatandaslarimizin sagligi ve rahat bir yaz mevsimi geçirmeleri için ekiplerimiz çalisanlarini gece-gündüz sürdürecektir” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile