Alaca Anadolu Öğretmen Lisesi Eğitime Hazır

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Çorum'un Alaca ilçesine açılması kararlaştırılan Anadolu Öğretmen Lisesi, 2010-2011 eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Çorum'un Alaca ilçesine açılması kararlaştırılan Anadolu Öğretmen Lisesi, 2010-2011 eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi. Alaca Anadolu Öğretmen Lisesi 2010-2011 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımlarına başlayacak.
İlk aşamada 60 öğrenci kontenjanıyla 2 sınıf açılarak eğitim öğretim hayatına başlayacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde 2 idareci ve 4 öğretmen görev yapacak. Alaca Kız Meslek Lisesi'nin binasında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürecek olan lisenin tabelası okul binasına asıldı.
Anadolu Öğretmen Lisesi'nin tabelasının asılması esnasında Alaca Kaymakamı Şahin Arsal, Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, Anadolu Öğretmen Lisesi Kurucu Müdürü Rifat Aksoy, METEM Müdürü Erhan Özsaray da hazır bulundu.
Kaymakam Şahin Arsal, bir milletin geleceğinin ancak eğitimle kurtulabileceğini vurgulayarak Anadolu Öğretmen Lisesi'nin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz da Anadolu Öğretmen Lisesi gibi prestijli bir okulun ilçeye kazandırılmasının mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Kız Meslek Lisesi binasında geçici olarak faaliyet göstereceğini kaydeden Başkan Eyvaz, 10 milyon TL ödeneğin geldiği, hayırsever işadamları Metin Secaattin ve Mehmet Coşkun'un bağışladıkları Gazi Öğrenci Yurdu'nun yanındaki arsaya Anadolu Öğretmen Lisesi binasının en kısa sürede yapılacağı müjdesini verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile