Alaca‘da 23 Nisan Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çorum‘un Alaca ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı‘nda gerçekleştirilen kutlama törenine Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, İlçe Garnizon Komutan Yüzbaşı Erdal Konçul, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı‘nın okunması ile başlayan törende Alaca Kaymakamı Şahin Arsal, Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ve İlçe Garnizon Komutan Yüzbaşı Erdal Konçul, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladılar.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Sosyal Bilgiler öğretmeni Özcan Çuhadar, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün çocuklara verdiği bir armağandır. Çocuklarımız, geleceğimiz, yıldızımız ve mutluluğumuzdur. 23 Nisan 1920‘de Anadolu‘nun kalbinde tutuşan milli egemenlik meşalesi, sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti‘nin kuruluşunun da en önemli habercisi ve temeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk‘ün yıkılan bir

imparatorluğun külleri arasından, şaha kaldırdığı milletinin eşsiz kabiliyetlerine güvenerek, irfanla açtığı Türkiye Büyük Millet Meclisi sayesindedir ki, bugün ülkemizin dört bir yanında meydanlarda bayram yapılmaktadır" dedi.

Tören yapılan konuşmasının ardından okunan şiirler ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile