Alaca'da Köylüler Yagmur Duasina Çikti

Alaca'da Köylüler Yagmur Duasina Çikti

Çorum’un Alaca ilçesinde, ilkbahar mevsimin yagissiz geçmesi nedeniyle alti farkli köyde yasayan vatandaslar yagmur duasina çikti.

Mevsimsel yagislarin istenilen seviyede olmamasi nedeniyle yapilan yagmur dualarinda topraktaki mahsul için verim istenildi. Alti farkli köyde ögle namazini müteakip yapilan yagmur duasinda, "Yarabbi; göklerde bulunan rahmetini bizlerden esirgeme, Peygamber Efendimize bizleri komsu kil. Islam dini üzerine olanlara yardim et. Topraga düsen ve sehit olanlari da Peygamber Efendimize komsu eyle ve Islam cografyasina huzur nasip et" denildi.

Köylerde ögle namazindan sonra köy meydanlarinda toplanan Çöplü köyü, Ibrahim köyü, Kapakli köyü, Bolatcik köyü, Belpinari köyü ve Örükaya yasayan vatandaslar, bereket ve huzur için duada bulunurken yapilan dua sonrasi ise imece usulüyle hazirlanan yemek vatandaslara ikram edildi.

Köylerine uzun süreden beri yagmur yagmadigini dile getiren Çöplü köyü Muhtari Hüseyin Deniz, "Tarladaki ürünlerimiz susuz kaldi. Vatandaslarimizin talepleri üzerine yagmur duasina çikmayi uygun gördük. Ögle namazi sonrasi hep birlikte Allah’a el açip dua ettik. Yagmur duamiza destek veren köy halkina ve istirak edenlere sükranlarimizi sunuyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile