Alaca'daki engellilere gurbetçilerden örnek yardım

Hollanda'da yaşayan Çorumlu işadamlarının girişimleriyle Alaca'ya getirilen 50 tekerlekli sandalye, 20 akülü araç ve 50 yürüteç engelli vatandaşlara d

Hollanda'da yaşayan Çorumlu işadamlarının girişimleriyle Alaca'ya getirilen 50 tekerlekli sandalye, 20 akülü araç ve 50 yürüteç engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Alacalı gurbetçi Erol Kaplan'ın öncülüğünde Hollanda'dan toplanan engelli araçları onlarca aileye umut oldu. Alaca Kaymakamı Şahin Arsal ile Şehit Aileleri Gaziler ve Engelliler Derneği yetkilileri, geçen hafta Hollanda'ya giderek araçların Türkiye'ye getirilmesini sağladı. Yapılan çalışmalar sonunda 50 tekerlekli sandalye, 20 akülü sandalye, 50 yürüteç, yaşlı bisikletleri ile giysiler Alaca Şehit Aileleri, Gaziler ve Engelliler Derneği'ne ulaştı.

Hollanda'dan gelen engelli araçları Çorum Valisi Nurullah Çakır'ın katıldığı törenle sahiplerine dağıtıldı. Törende konuşan Vali Çakır, bu araçların engelli vatandaşların hayatlarını sürdürmekte bir nebze de olsa kolaylık sağladığını söyledi. Örnek davranışla toplumsal duyarlılığa katkı sağlayan herkese teşekkür eden Çakır, araçların teslimi esnasında engelli vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Törende, Alaca ve köylerinde yaşayan engelli vatandaşlara akülü araçlar, tekerlekli sandalyeler ve yürüteçler dağıtıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile