Alaçam’da Çanakkale Zaferi Etkinliği

Alaçam’da Çanakkale Zaferi Etkinliği

Samsun’un Alaçam ilçesinde MHP İlçe Başkanlığı tarafından "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" nedeniyle bir konferans düzenledi.

Alaçam Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferansa Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut konuşmacı olarak katıldı.

Program sinevizyon gösterimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

MHP Alaçam İlçe Başkanı Ersin Kıcır yaptığı açılış konuşmasında, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yılını anıyoruz. Millet olma bilincinin tohumlarının atıldığı ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının adına önemli bir mesafe kat edildiği Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı olmuştur. Öleceğini bile bile şahadete koşan Çanakkale şehitleri Türk tarihini kanlarıyla yazmıştır” dedi.

Ersin Kıcır’ın konuşmasının ardından Hafız Cihan Kodal tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Eğitimci Burhan Güven tarafından okunan “Mustafa” adlı şiir ise ayakta alkışlandı ve duygulu anların yaşanmasına neden oldu

OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, Çanakkale Savaşlarının Türk milleti açısından önemini belirtirken, “Çanakkale sadece bir savaş değil, dünya halklarının en önemli imtihanlarından biridir” diye konuştu.

Konferansın sonunda katılımlarından dolayı Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut’a MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, İmam-Hatip Cihan Kodal’a ise Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar tarafından teşekkür plaketi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile