Alaçatı'da Gökyüzü Boyanacak

Alaçatı'da Gökyüzü Boyanacak

Dünyanın en önemli açık hava festivallerinden biri olan Fly Me Kite Fest, Alaçatı'da yarın düzenlenecek galayla birlikte başlayacak, festival süresince Alaçatı semaları renk değiştirecek.


Çeşme Belediyesi ve Mart Uçurtma Kulübü'nün destekleriyle bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Fly Me Alaçatı Kite Fest/Alaçatı Uçurtma Festivali yarın gerçekleşecek gala yemeğiyle başlayacak. Bu yıl "Deniz" temasıyla düzenlenen festivalle, Alaçatı'nın dünyaca ünlü rüzgarı, uluslararası alanda ismini duyurmuş uçurtmacıların tasarımlarıyla dikkat çeken dev uçurtmaları ve her yaştan uçurtma tutkununun katılımıyla Alaçatı semalarını rengarenk uçurtmalarla donatacak. Uçurtmayı ve müziği sevenlere rengarenk bir bahar şöleni yaşatacak.

HER YAŞTAN UÇURTMACI DAVETLİ
Birbirinden renkli uçurtmaların gökyüzünü boyayarak görsel zenginlik yaşatacağı uçurtma şöleni, gün boyu devam eden müzik yayınıyla kulaklara ve Alaçatılı kadınların evlerinde hazırladıkları yöresel lezzetlerin festival alanında sunulmasıyla da tat alma duyusuna hitap edecek. Alaçatı sörf alanı yolu üzerindeki Azmak Mevkii'nde yapılacak etkinlik çerçevesinde çocuklar için de uçurtma yapımı atölyeleri gerçekleştirilirken, festivalin son günü düzenlenecek mangal partisiyle eş zamanlı olarak gece uçurtmaları gökyüzüne bırakılacak.

Etkinliğinin geçmişinin çok eskiye dayanmamasına rağmen dünyanın en önemli açık hava festivalleri arasında yerini aldığını vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı'nın karakteristik özelliklerinden rüzgarının bu kez uçurtmalara ev sahipliği yapacağı festival boyunca farklı etkinliklerin de düzenleneceğini belirtti.

18 Mayıs'a kadar devam edecek festivalin kapılarının her yaştan katılımcıya açık olduğunu kaydeden Başkan Dalgıç," Alaçatı'da gökyüzünü birlikte renklendirelim" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile