Alaçatı Ot Festivalinde Ziyaretçiler İki Konserle Coşacak

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali’nde, 6 Nisan Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek iki konserle, festival ziyaretçileri müzik dolu saatler geçirecek.

Türkiye’nin sayılı festivalleri arasında yer alan Alaçatı Ot Festivali, bu yıl da dopdolu ve coşkulu geçecek. Çeşme’ye ve yarımadaya, nisan ayı başında yaz hareketliliği yaşatan festivalde, 6 Nisan Cumartesi akşamı iki konser birden gerçekleştirilecek.

Festivalde ilk konser, saat 19.30’da, Balkan şarkıları ve Rumeli türküleri ile tanınan ve 2011 yılında İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu tarafından "Yılın En İyi Erkek Balkan Sanatçısı" ödülüne layık görülen Cenk Bosnalı tarafından verilecek. Cenk Bosnalı konseri, yerli nüfusunun büyük bir çoğunluğunun Balkan ve Rumeli göçmeni olan Alaçatı için ayrı bir anlam taşıyor.

Festivalin ikinci konseri de, saat 21.00’de Alaçatı Amfi Tiyatro’da, Yeni Türkü grubu tarafından verilecek. 1977 yılında Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan’ın Ankara’da kurduğu müzik topluluğu olan Yeni Türkü, halk türkülerinin yeniden yorumlanmasına dayanan Güney Amerika orijinli bir müzik yapmaları ile tanınıyor. Buğdayın Türküsü, Akdeniz Akdeniz, Günebakan, Dünyanın Kapıları, Yeşilmişik, Vira Vira, Aşk Yeniden, Külhani Şarkılar, Yeni, Şimdi ve Sonra gibi birçok albümü bulunan ve çok sayıda film müziği de yapan Yeni Türkü, Alaçatı Ot Festivali’nde müzikle dolu, unutulmaz bir gece yaşatacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile