Aladag Yangini Kismen Kontrol Altinda

Aladag Yangini Kismen Kontrol Altinda

Adana’nin Aladag Belediye Baskani Mustafa Akgedik, ilçede 2 gündür devam eden orman yangininin kismen kontrol altina alindigini açikladi.

Ilçeye bagli Boztahta Mahallesi’ndeki ormanlik alanda 29 Temmuz’da saat 03.00 civarinda çikan yangin bugün itibariyle kismen kontrol altina alindi.

Aladag Belediye Baskani Mustafa Akgedik, yanginla ilgili yaptigi açiklamada, Topalli Mahallesi’nde 20 evin yandigini, 8 hayvanin da telef oldugunu belirterek, “Çok sükür Topalli ve Boztahta mahallelerinde çikan yanginin önü alindi gibi. Içeri de sogutma çalismalari yapiyoruz. Bazi yerlerde ufak tefek yangin olsa da yangin alaninin içerisinde. Onu da pek önemsemiyoruz. En azindan baska bir yöne yönelmesinin önüne geçmis olduk. Ilçemizde simdiye kadar yasadigimiz en büyük yangindi diyebiliriz. Topalli ve Boztahta mahallelerinin güneyi tamamen yandi. 3 köyümüzü bosalttik. Maalesef ki Topalli mahallemizde 20 hane yandi. 8 tane hayvan telef oldu. Simdi biz de kriz masasi olusturduk ve ihtiyaç duyan vatandaslarimizin hizmetindeyiz” diye konustu.



“Yardim için herkes elinden geleni yapiyor”

Ilçeye yardim için gelenlere de tesekkür eden Akgedik, “Gönüllü kuruluslar bizlere yardim ediyorlar. Sabahlara kadar bizlerle beraberler. Türkiye bu konuda tek yürek oldu. Telefonlara cevap veremiyoruz. O derece çok arayan var” dedi.



“Çok güzel ormanlarimiz gitti”

Bölgenin afet bölgesi ilan edildigini ve vatandaslarin yaralarinin biran önce sarilacagini aktaran Baskan Akgedik, “Insallah böyle devam eder de biran önce sogutma islemlerini tamamlar zarar gören vatandaslarimizin eksiklerini gideririz. Devletimiz bölgeyi afet alani ilan etti. Insallah vatandaslarimizin hasarlari da yakin zamanda giderilir. Buradaki tesellimiz sükür ki hiçbir insanimizi kaybetmedik. Çok güzel ormanlarimiz gitti ama tekrardan dikeriz” ifadelerini kullandi.

Yanan alanin büyüklügüyle ilgili de bilgi sahibi olmadiklarini belirten Akgedik, “Ciddi bir alan maalesef yandi. Orman teskilatimiz yangindan sonra ölçümü yapacaktir. Yangin kismen kontrol altina alindi sogutma çalismalari devam ediyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile