Alanya ATABEM'den Bir Ilk Bluetooth Kontrollü Araba Projesi

Alanya ATABEM'den Bir Ilk Bluetooth Kontrollü Araba Projesi

Alanya’da 2022-2023 Egitim ve Ögretim yilinda hizmete baslayan Antalya Büyüksehir Belediyesi Atatürk Bilgi Egitim Merkezi (ATABEM) ilk yilini tamamladi. Yeni açilmis olmasina ragmen açtigi 36 kurs ile 208 ögrenciye ücretsiz egitim veren Alanya ATABEM, robotik kodlama kursu ile de bir ilke imza atti.

Robotik kodlama kursuna toplam 16 ögrenci katildi.

Robotik kodlama egitiminde birden fazla mühendislik dalinin ögrencilere tanitilmasinin yaninda, sayisal düsünme becerilerinin gelistirilmesi, algoritmik düsünme, karsilasilan problemlere farkli bakis açilari ile bireysel çözümler üretilmesi hedeflendi. 2022 yili Aralik ayinda robotik kodlama ile elektronik ve yazilimin bir arada kullanildigi sistemlerin çalisma mantigi ile birlikte günlük hayatta sik sik gördügümüz sensörlerin çalisma yapisi ve kullanim alanlari hakkinda da egitim verildi.



Projeler basariyla tamamlandi

Ögrenciler ayrica robotik kodlama setindeki benzer sensörleri kullanarak bulunduklari ortamin isi, sicaklik, nem, isik yogunlugu gibi durumlarini ölçerek bu bilgileri LCD ekranda gösteren çesitli uygulamalarla birlikte bir akilli ev sistemi uygulamasi, bluetooth kontrollü araba projelerini basari ile tamamladi.

Robotik kodlamaya yogun ilgi

Alanya ATABEM Birim Sorumlusu Can Baysal, “Antalya Büyüksehir Belediye Baskanimiz Muhittin Böcek’in yerinde, yaparak ve yasayarak ögrenme becerilerinin gelistirilmesi amaciyla Alanya’da da ücretsiz olarak açtigi ATABEM Kurs Merkezimizde ilk yilimizi tamamladik. Ögrencilerimize verilen robotik kodlama dersleri çerçevesinde bluetooth kontrollü araba projeleri basarili bir sekilde hayata geçirildi. Bir ilk olan bu proje önümüzdeki dönemlerde daha büyük ilgi görecek “ dedi.



ATABEM yaz okulu açiliyor

Öte yandan Alanya ATABEM yaz okulu kayitlari 5-11 Haziran 2023 tarihleri arasinda baslayacak. Internet üzerinden alinacak ön kayitlarin ardindan kayitlar 12-16 Haziran tarihleri arasinda kurs merkezlerine sahsen müracaat ile alinacak. ATABEM Yaz Okulu ise 3 Temmuz ile 25 Agustos tarihleri arasinda 14 kurs ile gerçeklestirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile