Alanya Belediyesi 2023'Te Kütüphane Sayisini 8'E Yükseltti

Alanya Belediyesi 2023'Te Kütüphane Sayisini 8'E Yükseltti

Alanya Belediye Kütüphaneleri, geride kalan 2023 yilinda kendini ikiye katladi. Kütüphane sayisi, hizmet süresi, üye, kitap ve ziyaretçi sayilarinda rekor düzeyde artis yakaladi.

Yil boyunca yürüttügü çalismalarla kente hem yeni kütüphaneler kazandiran hem de kitap havuzunu genisleten Alanya Belediye Kütüphaneleri; Emine Hacikura Kütüphanesi, Mahmutlar Kütüphanesi, Demirtas Hikmet Mustafa Akin Halk Kütüphanesi, Konakli Kütüphanesi, Fahri Gürses Destek Egitim Kursu ve Gezici Kütüphane ile birlikte 6 olan kütüphane sayisini 2023 yilinda açilan Payallar Sehit Aybüke Ögretmen Destek Egitim Kurs ve Kütüphanesi ve Agaoglu Konagi Çocuk Kütüphanesi ve Masal Evi ile birlikte 8’e yükseltti.

5 bin yeni kitap raflarda yerini aldi

Alanya Belediye Kütüphaneleri, geride kalan 2023 yilinda kitap havuzuna da 5 bin yeni kitap ekleyerek 2022’de 49 bin 35 olan toplam kitap sayisini 53 bin 516’ya çikardi. Her geçen gün yeni kitaplarin eklenmeye devam ettigi kütüphanelerde 7’den 77’ye tüm vatandaslara hitap edecek düzeyde kitap havuzu olusturuldu.

Rekor düzeyde ziyaretçi agirladi

Gençler için ise Alanya merkezde bulunan Emine Hacikura Halk Kütüphanesi’nde de düzenlemeler yapildi. Kütüphanede mesai saatlerinin genisletilmesi ve olusturulan ek çalisma alanlari ile kapasite artirimi saglandi. Yapilan düzenlemeler neticesinde kütüphaneler bazinda 2022 itibariyle 46 bin olan ziyaretçi sayisi 2023 sonunda ikiye katlanarak 89 bin 400’e yükseldi.

4 bin 500 yeni kitap kurdu Alanya Belediye Kütüphaneleri ailesine katildi

2022 yilini 22 bin 588 üye ile kapatan Alanya Belediye Kütüphaneleri, 2023 yilinda bir önceki yila oranla 4 bin 500 yeni üye kazanarak 26 bin 905 üye sayisina eristi. Bu süreçte 23 bin 977 kitabin da ödünç verildigi kütüphanelerde üyelerin disarida da kitap okumasina imkan saglanarak kitaba erisim orani artirilmis oldu.

“Her isimizin merkezinde çocuklarimiz ve egitim var"

Alanya Belediyesi olarak hizmete aldiklari her projenin temeline çocuklari ve egitimi koyduklarini söyleyen Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “Çocuklarimizin daha iyi bir egitim almasi sehrimizin ve ülkemizin gelecegi açisindan öneminin farkinda olarak çalisiyoruz. Bu düsturla kendimize siar edindigimiz ‘Her sorun egitimle asilir’ anlayisini hayata geçirdigimiz her projenin merkezine aliyoruz. Alanya Belediyesi olarak okullar, yurtlar, kresler, etüt merkezleri, kütüphaneler açmaya devam ediyoruz, edecegiz de” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile