Alanya Belediyesi'nde Duygu Yönetimi Ve Regülasyonu Egitimi Düzenlendi

Alanya Belediyesi'nde Duygu Yönetimi Ve Regülasyonu Egitimi Düzenlendi

Alanya Belediyesi’ne bagli kreslerdeki ögretmenlere yönelik Psikodrama araciligi ile Duygu Yönetimi ve Regülasyonu egitimi düzenlendi.

Alanya Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü Egitim Akademisi’nin hizmet içi egitimleri devam ediyor. Yeni egitim ögretim dönemi baslamadan önce verilen egitimler kapsaminda Alanya Belediyesi kreslerindeki ögretmenlere yönelik Psikodrama Araciligi ile Duygu Yönetimi ve Regülasyonu egitimi düzenlendi.

Uzman Psikolojik Danisman Kamuran Özdemir tarafindan gerçeklestirilen egitimlere Alanya Belediyesi kreslerinde görev yapan ögretmenlerin yani sira, Belediye Baskan Danismani Faruk Konukçu, Belediye Sosyal Yardim Isleri Müdürü Hüseyin Dogan ve Egitim Akademisi Sorumlusu Hilal Isik Akin katildi.



Ögretmenler bilgilendirildi

Okul öncesi dönemdeki çocuklarin duygularini düzenlemesini içeren egitimlerde, çocuklarin duyguyu nerede, hangi yogunlukta hissedecegini ve uygun davranisini nasil verebilecekleri konusunda yapilmasi gerekenler anlatildi. Ayrica, önce anne ve babalarin, daha sonra ögretmenlerin çocuga nasil tepki verecegi, onun duygularini nasil düzenleyerek kendi iç dengesini bulmasina katki saglayacagi gibi konularda bilgilendirme yapildi. Egitimde, önce ögretmenlerin kendi duygularini tanimasi, ifade etmesi ve duygu düzenleme becerisi kazanmalari, ayni zamanda yetiskinliklerin çok sik yapmis oldugu çocugun duygulari karsisinda ödüllendirme, cezalandirma, ihmal etme, avutma davranislarinin sonuçlarina yakindan bakilmasinin önemi vurgulandi.

“Egitim yilina hazir olarak giriyoruz”

Belediye Baskan Danismani Faruk Konukçu, önümüzdeki ay sonuna dogru Mahmutlar’daki kresi aktif hale getireceklerini belirterek, "Yavas yavas ögretmen arkadaslarimizin egitim programini hazirlamaya çalisiyoruz. Yeni dönemde kurdugumuz Egitim Akademisi ile hem kreslerdeki hem etüt merkezlerindeki ögretmenlerimizin hizmet içi egitimlerini vermek ve gelistirmek, onlarin kendi arasindaki takimdaslik duygularini gelistirmek ve ortak bir perspektifle egitimi programlayabilmek adina çalismalar yapiyoruz. Bu konuda bütün ögretmen arkadaslarimizin heyecanla bu egitim programlarina katildigini gözlemliyoruz. Umarim iyi bir egitim yilina hazir bir sekilde girecegiz. Emegi olan tüm arkadaslarima tesekkür ediyorum" dedi.



“Çocuklarin duygularinin farkina varmak önemli”

Egitimlerle ilgili bilgiler veren Uzman Psikolojik Danisman Kamuran Özdemir ise, “Yapilan arastirmalar sonucu, duygusunu düzenleme becerisi olmayan çocuklarimizin kendi içine kapanik oldugu, oyun kurma becerilerinin olmadigi, kendilerini ifade edemediklerini ve bir sekilde bu ortamin disinda kaldiklarini, bir anda çok saldirgan davranabildiklerini görüyoruz. O yüzden bugün bir tam gün boyunca ögretmenlerimizle beraber çocuklarin duygusunu düzenlemek için, bir sekilde bu durumun farkina varmak için bir atölye düzenledik” diye konustu.



“Egitimlerimiz devam edecek”

Alanya Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü Egitim Akademisi Sorumlusu Hilal Isik Akin da egitimlerin devam edecegini söyledi ve söyle konustu, “Yeni egitim ögretim dönemi baslamadan önce egitim birimlerimizden hizmet alan tüm paydaslarimiza sistematik egitimler düzenlemek için Egitim Akademisi kurulmustu. Bu hafta hizmet içi egitimlerle ögretmenlerimizin mesleki yeterliliklerine katki saglamak adina destek egitimler planladik ve devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de ailelerimiz, ögrencilerimiz ve yine ögretmenlerimiz için etkinliklerimiz devam edecek.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile