Alanya'da Belediyeden Turiste Fahis Fiyattan Satis Yapan Isletmeye Ceza

Alanya'da Belediyeden Turiste Fahis Fiyattan Satis Yapan Isletmeye Ceza

Ingiliz uyruklu 4 turistin yemek yedikleri bir restoranin kendilerinden 50 bin 300 TL hesap istedigi yönünde sikayeti degerlendiren Alanya Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, cezai islem uyguladigi isletmeyi 5 gün süreyle de geçici olarak kapatti.

Alanya Belediyesi Zabita Müdürlügü, vatandaslar ve ilçeyi ziyaret eden yabanci turistlerden gelen sikayetler üzerine yaptiklari denetimlere hiz kesmeden devam ediyor. Zabita ekipleri 5 Mayis Pazar günü Ingiliz vatandasi 4 turistten gelen sikayet dogrultusunda bir restorani denetledi. Ingiliz turistler, yedikleri yemek karsiliginda toplam 50 bin 300 TL hesap istenildigini, fiyatin yüksek oldugunu belirterek karsi çiktilarinda ise restoran personeli tarafindan tehditte bulunularak zorla fatura bedelinin ödetildigini ileri sürdüler.

Isletme ve turistlerin hesaplari incelendi

Ingiliz turistlerin sikayetini inceleyen Alanya Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, söz konusu isletmenin 25 adet kokteyl, 20 adet çesitli türdeki alkollü içecek, 3 domates çorbasi, 2 döner, 2 su ve 1 porsiyon mantar karsiliginda müsterilerden nakit ve 5 farkli kredi karti araciligiyla toplam 50 bin 300 TL hesap aldigini tespit etti.

Isletme gececi süreyle kapatilip cezai islem uygulandi

Isletme, Zabita Emir ve Yasaklar Yönetmeligi’ne aykiri davranisi nedeniyle 32 bin 900 TL cezai isleme tabi tutuldu. Çalisanlarinin çigirtkanlik yaptigi da tespit edilen isletme 5 gün süreyle mühürlenerek, faaliyetleri durduruldu. Alanya Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, “Sehrimizde yasayan ve tatile gelen tüm misafirlerimizin maddi ve manevi güvenligini saglamak için tüm kadrolarimizla çalismaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile