Çevreye yatırım yapan bir belediyecilik anlayışı içinde olduklarını belirten Sipahioğlu, duyarlı vatandaşların kendilerini yalnız bırakmadığını ifade etti. 2007 yılında atık pil toplama projesini başlattıklarını belirten Başkan Sipahioğlu, fotoğraf stüdyoları ve elektronik mağazaları, mahalle muhtarlıkları ve alışveriş merkezlerini toplama merkezleri olarak belirlediklerini söyledi. Projenin ilk başlarında 7 bin civarında pil toplandığını hatırlatan Sipahioğlu, vatandaşların çevreye olan ilgisinin her geçen gün arttığını kaydetti.
Bir diğer proje olan 'Alanya'da Geri Kazanım' projesi olduğunu ifade eden Sipahioğlu, "Geri kazanım uygulamasında tüketim faaliyetleri sonucunda oluşan ambalaj atıkları karışık çöpten ayrılıyor. Ayrılmış olan cam, metal, plastik, kağıt ve karton gibi değerlendirilebilir atıklar belediye tarafından verilen torbalarda biriktiriliyor. Evlerde kaynağında toplanmış olan atıklar proje dahilinde apartmanlara verilen atık konteynırlarda depolanır. Bunlar belediye tarafından belirli günlerde alınıyor ve geri kazanım tesislerine götürülerek değerlendiriliyor." dedi.
Yine 2007'de başlatılan 'Bitkisel Atık Yağ Toplama' projesini faaliyete geçirdiklerini ifade eden Sipahioğlu, yerleşim alanlarına atık yağların toplanması için bidonlar bıraktıklarını, atık yağların çevreye zararlarını anlatan broşürler ve afişler dağıttıklarını söyledi. 'Sebep Değil Engel Olun' projesinin de güneş enerjilerinin düzenli temizlenmeleri ile ilgili olduğunu ifade eden Başkan Sipahioğlu, "Düzgün su tankları hastalık yuvalarını, insanlara vurgulamak amacıyla bilgilendirici broşürler dağıttık. Hijyen sorumlusu el kitabını da özellikle restoran ve otellere dağıttık." diye konuştu.