Alanya'da Gazze'de Hayatini Kaybeden Müslümanlar Için Giyabi Cenaze Namazi Kilindi

Alanya'da Gazze'de Hayatini Kaybeden Müslümanlar Için Giyabi Cenaze Namazi Kilindi

Antalya’nin Alanya ilçesinde vatandaslar Gazze’de devam eden Israil soykiriminda hayatini kaybeden Müslümanlar için giyabi cenaze namazi kildi.

Anadolu Gençlik Dernegi Alanya Temsilciligi tarafindan El Aksa Cami’nde Cuma namazina müteakip Gazze’de devam eden Israil’in soykiriminda hayatini kaybeden Müslümanlar için giyabi cenaze namazi kilindi ve dua edildi. Caminin avlusunda toplanan vatandaslar namaz sonrasinda Filistin bayraklari ile birlikte Israil aleyhine sloganlar atti.

Giyabi cenaze namazinin ardindan basin açiklamasi okuyan Zülfikar Devir, “200 günü askindir kardeslerimiz her gün yüzlerce binlerce sehit verirken bizler görmezden gelmeye devam ediyoruz. Her gün onlarca yüzlerce aile evlat acisiyla imtihan olurken bizler evlatlarimiza bile dünyalik hirslarimiz yüzünden vakit ayiramiyoruz. Bu dünya gelip geçici heveslerin dolu oldugu bir aldatmacadan ibarettir. Bizler bir an önce bunlari bir kenara koyarak Rabbimizin rizasini gözetmek için çaba sarf etmeliyiz. Bizler bu süreçte haktan taraf mi olacagiz, batildan tarafta mi? Bizler zaferden sorumlu degiliz kardeslerim. Bizler üzerimize düsen vazifeyi yerine getirerek Allah’in yardiminin gelecegi gün için beklemekten sorumluyuz. Gelin israrla boykota devam edelim. Gelin zulmü haykirmaktan geri durmayalim. Filistin’i, Dogu Türkistan’i gündemimizden hiç düsürmeyelim. Kardeslerimize maddi manevi destegimizi esirgemeyelim ve bunlari yaparken günlük yasantimizin her alaninda Rabbimizin rizasini gözeterek hareket edelim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile