Alanya'da Kirisleri Kesilen Bina Mühürlendi

Alanya'da Kirisleri Kesilen Bina Mühürlendi

Alanya Belediyesi Zabita Müdürlügü ve Yapi Kontrol Müdürlügü ekipleri ihbar üzerine gittikleri Saray Mahallesi’nde 4 katli bir binanin bodrum katindaki temel kirislerin kesildigi tespit etti. Devam eden çalisma durdurulurken bina mühürlendi. Alanya Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, "Vatandaslarimizin can ve mal güvenligi bizim önceligimizdir. Izinsiz, kaçak hiçbir yapiya müsaade etmeyecegiz" dedi.

Saray Mahallesi’ndeki 4 katli binanin, mevcut insaat ruhsatina göre zemin katinda olan bina giris sahanliginin bodrum kata alinmak istendigi, bu amaçla bodrum katin yetersiz olan kat yüksekliginin zemine dogru derinlestirmek suretiyle saglanmaya çalisildigi; yapilan çalismada deprem güvenligini bozacak sekilde bina kolonlarinin üzerine oturdugu zemin kirislerinin kesildigi, kolonlarinin ayaklarindaki demirli betonlarin kesilmek suretiyle daraltildigi, bazi kirislerinin altinin bosaltilarak askida birakildigi, binanin balkonlarinin demir konstrüksiyon malzeme ile büyütüldügü tespit edildi. Ayrica binanin üzerine insaat ruhsatina aykiri ilave bir kat insa edildigi ve binadaki tüm katlarda izinsiz olarak tadilat çalismalari yapildigi, binanin önündeki kaldirimin isgal edilerek duvarla örüldügü belirlendi. Alanya Belediyesi Yapi Kontrol Müdürlügü Ekipleri tespit edilen kaçak çalismanin binanin statik güvenligini bozdugunu ve binanin çökme riskiyle karsi karsiya oldugunu belirlediler. Söz konusu bina yapi tatil zapti düzenlenmek suretiyle mühürlenerek, kaçak insaat çalismasi durduruldu ve bina güvenlik seridi çekilerek emniyete alindi.

"Izinsiz, kaçak hiçbir yapiya müsaade etmeyecegiz"

Konuyla ilgili açiklama yapan Alanya Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, “Vatandaslarimizin can ve mal güvenligi bizim önceligimizdir. Izinsiz, kaçak hiçbir yapiya müsaade etmeyecegiz. Hele hele vatandaslarimizin can güvenligini bozacak insaat girisimlerine asla izin vermeyecegiz ve bu türden fiillerin sorumlulari hakkinda hukuki ve idari her türlü tedbiri alacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile