Alanya'da 'Medya' Bulusmasi 20 Ülkeden Gazetecinin Katilimiyla Basladi

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Alanya Bulusmasi, çok sayida gazetecinin katilimiyla basladi.

Yurt içi ve yurt disindaki 100'den fazla gazeteciyi bir araya getiren "KGK Alanya Bulusmasi"nda, katilimcilar Alanya Kalesi'ni ziyaret etti, tekne turu yapti.

KGK Genel Baskani Mehmet Ali Dim, gazetecilere yaptigi açiklamada, uluslararasi bir örgüt olan KGK'nin üyeleri arasinda sadece Anadolu'dan degil hem yurt disindan hem de Türkiye'de görev yapan gazetecilerin oldugunu söyledi.

Salgin döneminde erteledikleri toplantinin ilkini Alanya'da yaptiklarini anlatan Dim, "KGK'nin medya meclisi, yerel medya meclisi ve dis medya meclisi olmak üzere üç meclisi var. Bu üç meclisin üyelerini ilk defa bir araya getirdik. Konsey'in yönetim kurulu, denetim kurulu, etik kurulu, onur kurulu burada toplaniyor." dedi.

Toplantida 110 gazeteciyi agirladiklarini anlatan Dim, 20 ülkeden 26 yabanci gazetecinin katildigi etkinligin kendileri için de bir ilk oldugunu belirtti.

Iki gün sürecek toplantida gazetecilik mesleginin, medyanin geldigi son noktayi hem küresel ölçekte hem Türkiye hem de yerel ölçekte tartisacaklarini vurgulayan Dim, söyle konustu:

"Üç ayri meclisin üç ayri toplantisi var. Üç ayri meclisin konulari farkli ve biz bunlari genel toplantida degerlendirecegiz. Yarin aksam gala gecesi ve ödül törenimiz var. Gala gecemize önemli isimler katilacak. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nde Türkmenlerin Milletvekili Aydin Maruf Selim onur konugumuz olacak. Ayrica Atatürk'ün kurdugu Anadolu Ajansinin Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Serdar Karagöz bizimle olacak. Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu Engelliler Koordinasyon Kurulu Baskani Ömer Gürsoy da aramizda olacak. Onlara ödüller takdim edecegiz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile