Alanya'da Motokuryeler Öldürülen Meslektaslari Ata Emre Akman Için Toplandi

Alanya'da Motokuryeler Öldürülen Meslektaslari Ata Emre Akman Için Toplandi

Antalya’nin Alanya ilçesinde toplanan motokuryeler Balikesir’de hayatini kaybeden meslektaslari Ata Emre Akman için toplanarak basin açiklamasi yapti.

Alanya’da çalisan motokuryeler, geçtigimiz günlerde Balikesir’de motokurye olarak çalisan ve 17 yasindaki E.Ö. tarafindan biçaklanarak öldürülen üniversite ögrencisi Ata Emre Akman için basin açiklamasi yapti. Atatürk Aniti’nda toplanan motokuryeler meslektaslarinin öldürülmesine tepki gösterdi. Motokuryeler hayatini kaybeden Ata Emre Akman’in fotograflarini araçlarina yapistirarak konvoy olusturup adalet sürüsü gerçeklestirdi.

"Artik bizi trafikte fark etmelerini istiyoruz"

Motokuryeler adina açiklama yapan Velat Zahir Kalkan, "Burada Ata kardesimizi anmak ve nice kardeslerimizin ruhu için eylem planladik. Motosiklet sürücülerine biraz saygi hissediyoruz. Artik bizi trafikte fark etmelerini istiyoruz. Üstümüze sürmemelerini istiyoruz. Pandemiden bu yana kuryelerin önemi anlasildi diye düsünürken hala kuryelere kimse pek önem vermiyor. Kurye can tasiyor sadece paket tasimiyor. Herkesten ricamiz kuryeleri artik fark etmeleri. Kurye ölümlerine son verilmesi. Motokurye meslegini çok tehlikeli meslek grubuna alinmasini bekliyoruz" dedi.



"Farkindalik olusturmak istiyoruz"

Baska bir kurye Coskun Çetin ise, "Biz bugün burada Balikesir’de biçaklanarak öldürülen kurye kardesimiz için toplandik. Kuryelere daha çok önem verilmesini istiyoruz. Farkindalik olusturmak istiyoruz. Bu canice ölümlerin önüne geçmek istiyoruz. Bu yüzden buradaydik bugün. Adalet sürüsü gerçeklestirdik. Burada olan herkese tesekkür ediyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile