Alanya'da Ögretmenlere 'Müze' Egitimi

Alanya'da Ögretmenlere 'Müze' Egitimi

Antalya Valiligi himayesinde, Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde düzenlenen Antalya’da Hedeflenen Egitime Nitelik Kazandirma (AHENK) Projesi kapsaminda Alanya’da ögretmenlere ’Müze Egitimi Semineri’ verildi.



Seminer, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) koordinatörlügünde, Alanya Belediyesi ve Milli Egitim Müdürlügü isbirligi ile düzenlendi.

Amaci müzelerin ve tarihi alanlarin egitim ortami olarak degerlendirilmesi, müzecilik ve kültürel miras gelenegimizi ögrencilere ulastirmak, ögrencilerin müzeciligi sevmeleri ve tarihi eserleri koruma bilinci kazandirmak olan seminerlerin ilki, Alanya Milli Egitim Müdürlügü Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Alanya Belediyesi’nde görevli Sanat Tarihçisi ve Müze Bilimci Derya Pekgözlü Karakus tarafindan verilen seminerler, 13 Aralik 2021-20 Ocak 2022 tarihleri arasinda gönüllülük esasina göre belirlenen ögretmenlere verilecek. Teorik 55 saat, uygulamali 20 saat olarak belirlenen takvimde, Alanya’da bulunan kültürel miras alanlarinin ögretmenlere ve ögrencilere tanitilmasi da hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile