Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sinekle mücadele ekipleri, 2015-2017 yılları arasında Alanya genelinde etkili bir çalışma gerçekleştirdi. 150 personel, 2 mistblower, 18 araç arkası ilaçlama (ULV), 10 hizmet aracıyla çalışan sinekle mücadele ekipleri, Alanya'nın 102 mahallesinde çalışma yaptı.
Ekipler, belirlenen program dahilinde, yağmur suyu ve kanalizasyon giderleri, bataklıklar, kuyular, sarnıçlar, göletler, sulama suyu ve yüzme havuzları, bina altları, kıyılardaki kayalıklar, mağaralar, besihaneler başta olmak üzere sineklerin üreyebileceği noktaları ilaçlıyor. Ekipler, fiziksel, kültürel, biyolojik ve kimyasal yöntemlerle günde 5 bini aşkın noktada çalışma yapıyor.
Alanya genelinde sinekle ilgili gelen şikayetler 2015 yılında bin 233 olurken, 2016 yılında 534, 2017 yılında da 472 şikayette bulunuldu.
Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, "Alanya’da hizmet birimini kurduktan sonra en çok şikayet aldığımız konuların başında sinekle mücadele vardı. Ekiplerimiz etkin bir çalışma yaparak, yıl yıl bu sayıyı düşürdü. 3 yıllık sürede şikayetler çok ciddi azaldı. Amacımız hem Alanya'daki vatandaşlarımızın hem de yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimizin rahat etmesini sağlamak, bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum." dedi.
Alanya'da Sinek Şikayeti Azaldı
Antalya Büyükşehir Belediyesinin sinekle mücadelede yaptığı çalışmalar sayesinde, Alanya ilçesinde bu konudaki şikayetler ciddi oranda azaldı.