Alanya'da Tarihi Kizilkule Müzikle Renklendi

Alanya'da Tarihi Kizilkule Müzikle Renklendi

Alanya Belediyesi ile ALTAV isbirliginde tarihi ve kültürel yerleri ön plana çikarmak amaciyla düzenlenen "Tarihi Mekanlardan Yükselen Müzik Tinilari" konserinin altincisi sona erdi. Büyük ilgi gören konser sonunda sanatçilar ayakta alkislandi.

Alanya Belediyesi ve Alanya Turizm Tanitma Vakfi (ALTAV) isbirliginde Alanya’daki kültür, sanat faaliyetlerini artirmak, tarihi ve dogal güzellikleri ön plana çikarmak amaciyla Kizilkule’de düzenlenen "Tarihi Mekanlardan Yükselen Müzik Tinilari" konseri, sanatseverlerden yogun ilgi görmeye devam ediyor. Kizilkule’nin teras bölümünde gerçeklestirilen konseri, engelli ve yasli vatandaslarin rahatça izleyebilmesi için zemin katina da sinevizyon kuruldu. Iki gün süren etkinligin ilk gününde Alanya Dost Meclisi Türk Müzigi Toplulugu, ikinci gününde ise Karma Quartet sanatseverlerle bulustu. Konsere, Belediye Baskan Yardimcilari Murat Levent Koçak ve Hasan Servet Ünlü, Baskan Danismanlari Abdurrahman Açikalin ile Nazmi Zavlak katildi.

Yerli ve yabanci birçok sanatseverin büyük ilgi gösterdigi etkinlikte katilimcilara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunuldu.

Violensel Yusuf Çelik, Violada Sevinç Duran Yalaz, Kemanda Elif Ece Kaya ve Yunus Asilkan Çelik’ten olusan Karma Quartet grubu, Bach, Rachmaninov, Mozart, Goran Bregoviç ve Putz gibi klasik müzigin önemli isimlerinin eserlerini çaldi. Violensel Yusuf Çelik, eserler ve bestecileri hakkinda kisa bilgiler verdi. Konserin son eserindeki tango performansi, katilimcilarin büyük ilgisini çekti. Dans gösterisi cep telefonlari kameralarina kaydedildi. Ayakta alkislanan konserin ardindan sanatçilara plaket takdim edildi. Konser, Ekim ayinin üçüncü haftasinda Bedesten’de yapilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile