Alanya'da Trafik Haftasinda Ögrenciler Bilgilendirildi

Alanya'da Trafik Haftasinda Ögrenciler Bilgilendirildi

Antalya’nin Alanya ilçesinde Trafik Haftasi kapsaminda Içisleri Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi tarafindan Jandarma Mobil Trafik Egitim Aracinin katilimiyla Trafik Egitimi etkinligi düzenlendi. Etkinlikle ögrencilere trafik kurallarina uyulmasi konusunda uygulamali bilgilendirme yapildi.

Alanya Atatürk Meydani’nda Trafik Haftasi kapsaminda Içisleri Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi isbirligi ile olusturulan Jandarma Mobil Trafik Egitim Araci ile trafik egitimi etkinligi gerçeklestirildi.

Düzenlenen etkinlige Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Hüseyin Direk, Ilçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Sahil Güvenlik Komutan Vekili Astsubay Ugur Bakir, Alanya Belediyesi Trafik Egitim Parki Müdürü Bilge Toksöz, jandarma ve emniyet personelleri, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Etkinlikte ögrencilere trafik kurallari uygulamali olarak anlatildi. Ögrenciler etkinlik için hazirlanan brosür ve afisleri incelerken, alkollü araç kullanmanin tehlikeleri konusunda bilgilendirildi.

“Denetimlerimiz ve bilgilendirme faaliyetlerimiz devam edecek”

Kaymakam Ürkmezer, etkinlikle ilgili açiklamalarda bulunarak, trafik haftasindaki amacin vatandaslarin daha dikkatli bir sekilde trafige çikmasini ve trafik kurallarina uymasini saglamak olduguna dikkat çekerek, “Her yil milyonlarca liramiz trafik kazalari sebebiyle maalesef kayboluyor. Ayrica ilçemizin farkli çesitli noktalarinda rutin denetimleri yapiyoruz. Sadece 40 günlük sürede yaklasik 43 milyon liralik ceza da uyguladik. Biz ceza uygulamak istemiyoruz fakat trafik kurallarina uymayanlar için cezalari uygulamak zorunda kaliyoruz. Bundan sonra da denetimlerimiz ve bilgilendirme faaliyetlerimiz devam edecek” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile