Alanya'da Turizm Çalisanlari Belgelerini Aldi

Alanya'da Turizm Çalisanlari Belgelerini Aldi

‘Turizm, Konaklama, Yiyecek-Içecek Hizmetleri Sektöründe Mesleki Yeterliliklerin Belgelendirilmesi Hibe Projesi’ kapsaminda belge almaya hak kazanan turizm çalisanlarina belgelerini veren ALTSO Baskani Sahin, “Her bir turizm çalisanimizi ayni zamanda ülkemizin tanitim elçileri olarak görüyoruz” dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi (ALTSO), Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Avrupa Imar Kalkinma Bankasi isbirliginde yürürlüge konulan ‘Turizm, Konaklama, Yiyecek-Içecek Hizmetleri Sektöründe Mesleki Yeterliliklerin Belgelendirilmesi Hibe Projesi’ kapsaminda sinava girerek belge almaya hak kazanan turizm çalisanlarina törenle belgeleri dagitildi. Törende hibe programinin tam basari saglamasi nedeniyle Baskan Sahin’e, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafindan tesekkür plaketi takdim edildi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi’nda düzenlenen törende konusan Baskan Sahin, “Avrupa Birligi (AB) ülkelerinde de geçerli olan ve önemli bir ihtiyaç olan bu belgeyi, ücretsiz olarak fedakar turizm çalisanlarimiza takdim ediyor olmaktan büyük memnuniyet duymaktayiz. Çünkü her bir turizm çalisanimizi ayni zamanda ülkemizin tanitim elçileri olarak görüyoruz. Çalisanlarin bilgi, beceri ve yetkinliklerini kanitlayabilecekleri bu belgelendirme sisteminin turizm sektöründe nitelikli ve belgeli isgücünün istihdamina, isletmelerin hizmet kalitesinin artmasina önemli katkilar saglayacagini düsünmekteyiz” dedi.

“32 bini askin sertifika dagittik”

Alanya’nin lokomotif sektörleri turizm, tarim, insaat ve emlak sektörlerinin yani sira sosyal alanlarda da yogun biçimde çalistiklarini dile getiren Sahin egitime de çalismalari arasinda çok ciddi yer ayirdiklarini söyledi.

Alanya’nin turizmdeki hizmet kalitesini arttirmayi ilke edindiklerini söyleyen Baskan Sahin, “Egitime verdigimiz öneme binaen bugüne kadar 32 binin üzerinde mesleki ve kisisel egitim sertifikasi dagitarak Alanya’mizin turizmdeki hizmet kalitesine katki yapmayi kendimize ilke edindik. Bu anlamda ülkemizdeki birçok kurum tarafindan da örnek gösterilmek de bizleri ayrica motive ediyor. Bu vesile ile bir kez daha belge almaya hak kazanan degerli turizm çalisanlarimizi tebrik eder, Alanya’miz için hayirli olmasini temenni ederim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile