Alanya'da Yaşayan Yabancıların Mezarlık Sorunu Çözüldü

Alanya Belediyesi, ilçede yerleşik yaşayan yabancılar için yeni mezarlık tahsis etti.

Alanya Yabancılar Meclisi, yeni mezarlığı gezerek incelemelerde bulundu.

Alanya Belediyesi Yabancılar Mezarlığı'nda sadece 2 kişilik yer kaldı. bu nedenle yabancılar için Cikcilli beldesinde 2 bin metrekarelik yeni yer, yabancılar mezarlığı olarak tahsis edildi. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi üyeleri, Başkan Abdullah Karaoğlu ile birlikte yabancılar için ücretsiz tahsis edilen mezarlıkta incelemeler yaptı. Konuyla ilgili açıklama yapan Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Karaoğlu, doğuma inandıkları gibi ölümün de bir realite olduğunu ifade etti.

Karaoğlu, "Alanya Belediyesi sınırları içerisindeki Belediye Mezarlığı'nda hem yabancılar hem yerliler için yer kalmadı. Bunun için de Cikcilli beldesinde Alanya'nın yeni belediye mezarlığı oluşturuldu. 100 bin metrekarenin üzerinde bir alan, Alanya'nın yaklaşık yüz senelik mezarlık sorununu giderecek. Alanya Belediyesi, 2 bin metrekarelik bir alanı da 'Yeni Alanyalılar' diye tabir edilen Alanya'da yerleşik yaşayan yabancılara ayırdı." dedi.

İKAMET EDEN YABANCIDAN MEZARLIK ÜCRETİ ALINMAYACAKYerli vatandaşların ücret ödemediği mezarlık için 'Yeni Alanyalılar'ın da ikamet etmek şartıyla hiçbir ücret ödemeyeceklerini kaydeden Karaoğlu, yeni mezarlığa defin yapılmadığını, eski mezarlıkta da 2 kişilik yer kaldığını bildirdi. Alanya'da yaklaşık 200 yabancının defninin yapıldığını belirterek, Alanya'da 1990 yılından bu yana onların adına düzenlenmiş bir mezarlık bulunduğunu söyledi.

Alanya'nın, bu anlamda da bir ilk olduğunu kaydeden Karaoğlu, yabancılar için belirlenen yeni mezarlığı ziyerete gidenlerden Yabancılar Meclisi üyesi İngiliz Margerat Brown ise Alanya'da öldüğünde de kalmak istediğini belirtti.

ÜCRETSİZ OLMASI YABANCILARI MUTLU EDİYORAlanya Finlandiya Derneği adına konuşan Rita Lindholm ise Finli vatandaşların daha önce Alanya Belediye Mezarlığı'na defnedildiğini kaydetti.

Belediyenin uygulamayı yeni mezarlık alanında da devam ettirmesi Finlileri de mutlu ettiğini dile getirirek, bundan dolayı belediye yetkililerine teşekkür etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile