Alanya En Iyi Piyanistleri Ariyor

Alanya En Iyi Piyanistleri Ariyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi (ALTSO) is birligi ile düzenlenen “Uluslararasi Alanya Piyano Yarismasi ve Festivali”nde Alanya’nin en iyi piyanistleri belli olacak.

ALKÜ düzenledigi programlar ve etkinliklerle sehrin kültürel, ekonomik ve sosyal hayatina dokunmaya devam ederken Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi (ALTSO) ile düzenleyecegi “Uluslararasi Alanya Piyano Yarismasi ve Festivali” en iyi piyanistleri belli olacak. 18-19 Mayis tarihinde yapilacak yarisma ve festivalden elde edilecek gelirin tamami ile 6 Subat depremlerinde etkilenen sehirlerdeki Bilim Sanat Merkezlerine alinacak piyanolar Alanya adina bagislanacak. Yarismaya basvurular https://pianofest.alanya.edu.tr/ web adresi üzerinden yapilacak. Yarismanin jüri üyeleri ise dünyaca ünlü Hande Dalkiliç, Ferid Adigüzelzade, Nazile Adigüzelzade, ve ALKÜ Müzik Egitimi Bölümünden Prof. Dr. S. Cem Saktanli, Dr. Ögr. Üyesi Eren Lehimler’den olusacak. Yarisma ve Festival Alanyali genç piyanistlere egitimlerini aldiklari piyano ile çalistiklari eserleri seslendirebilecekleri, birbirleriyle iletisim kurabilecekleri, Türkiye ve dünyada ün yapmis piyanistlerle tanisma ve çalisma imkanlari saglamayi amaçliyor.

"Basvurular 30 Nisan’a kadar"

Uluslararasi Alanya Piyano Yarismasi ve Festivali, 18-19 Mayis 2024 Cumartesi günü ALTSO Konferans ve Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilecek. 3 kategoride basvurunun yapilacagi yarismanin katilim süresi 30 Nisan’da sona erecek. 3 kategoride yapilacak yarismanin A kategorisinde 6-8 yas arasi minik piyanistler basvuracak. B kategorisi 9-11 yas, C kategorisinde ise 12- 14 yas genç piyanistler yarisacak. Yarismada kendi kategorisinde birinci, ikinci ve üçüncü olan piyanistlere çesitli ödüller verilecek. Uluslararasi Alanya Piyano Yarismasi ve Festivali, yarisma, festival ve masterclass olarak düzenlenecek. Festival katilimlari için ise yas sinirlamasi aranmayacak. Festivalde piyanistler en fazla 3 dakikalik bir eseri seslendirecekler. Masterclass programi ise 17 Mayis 2024 tarihinde ALKÜ Egitim Fakültesi, Prof. Dr. Ali Uçan Müzik dersliginde yapilacak. Yarisma ve Festivale katilan tüm piyanistler jüri üyelerinin gerçeklestirecegi masterclasslari ücretsiz izleyebilecekler.

"Müzikseverlere davet"

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan, Uluslararasi Alanya Piyano Yarismasi ve Festivali’nin Alanya için çok degerli bir etkinlik oldugunu vurguladi. ALKÜ olarak kültürel etkinliklere devam edeceklerini vurgulayan Rektör Türkdogan, “ALTSO ile düzenleyecegimiz yarisma ve festivale tüm piyanistleri davet ediyorum. Yapilacak bu etkinlik bir yarismadan öte 6 Subat depremlerinde büyük hasar alan sehirlerimizin kültür hayatina da büyük bir dokunus olacak. Yarisma ile bölgemizin en iyi piyanistleri belli olacakken ayni zamanda Alanya’mizin kültüre ve sanata verdigi degeri de ortaya çikaracak. Yarismayi düzenleyenlere, katilimcilara tesekkür eder, yarismacilara da basarilar dilerim” dedi.



"Destek verecegiz"

Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Eray Erdem ise böyle önemli bir organizasyonun paydasi olmaktan büyük memnuniyet duyduklarini söyledi.

Baskan Erdem, tüm piyano sanatçilarini festivale davet ederek, “Üniversitemiz is birliginde piyano yarismasi ve festivali düzenlemekten, ayrica yeni bir is birligine imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Alanya’miz ekonomisi için yaptigimiz çalismalarin yani sira sanati ve sanatçiyi destekleyen kültürel projelere destek vermeye devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile