Alanya, Enerji Kentleri Birligi'nin Üyesi Oldu

Alanya, Enerji Kentleri Birligi'nin Üyesi Oldu

Alanya Belediyesi’nin Enerji Kentleri Birligi’ne üyelik basvurusu onaylanirken Belediye Baskani Adem Murat Yücel, birligin Denizli’de düzenledigi Yenilenebilir Enerji Politikalari ve Belediyeler adli paneline katildi. Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, ekibiyle birlikte sifir atik, günes enerjisi ve yenilebilir enerji kaynaklarini kullanma ve gelistirme çalismalarina isik tutacak ve isbirligi saglayacak olan Enerji Kentleri Birligi’ne üye oldu. Birligin Denizli’de gerçeklestirilen Meclis toplantisina katilan Baskan Yücel, “Yenilenebilir Enerji Politikalari ve Belediyeler” adli panele katilarak Alanya Belediyesi’nin çalismalari hakkinda bilgilendirme konusmasi gerçeklestirdi. Toplantiya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Birlik Baskani Osman Zolan ile yaklasik 200 üye büyüksehir ve ilçe belediyelerinin temsilcileri katildi.



“Alanya Belediyesi’nin üyeligi onaylandi”

Alanya Belediyesi’nin yenilenebilir enerji kaynaklari potansiyellerinin arastirilmasi ve enerji verimliligi konularinda Enerji Kentleri Birligi’ne üyelik süreci tamamlanarak Denizli’de düzenlenen Birlik Olagan Meclisi’nde Alanya Belediyesi birlik üyeligi resmen onaylandi.

“GES ve sifir atik projelerimiz çalismalarimizin en büyük örnegi”

Denizli’de düzenlenen Yenilenebilir Enerji Politikalari ve Belediyeler panelinde bir konusma yapan Baskan Yücel, “Bu baglamda Alanya Belediyesi Günes Enerjisi Santralleri Projeleri ile küresel isinmanin etkilerinin dogrudan yasanmaya basladigi günümüz dünyasinda dogal kaynaklarin korunmasi ve enerji tasarrufunun yapilmasi ortak amacindan yola çikilarak yenilenebilir enerji kaynaklarinin daha etkin bir sekilde kullanilmasi hedefledik. Gerçeklestirilen fizibilite çalismalari neticesinde GES 1, GES 2, GES 3 ve GES 4 Lisanssiz Elektrik Üretimi Santrali Projeleri hayata geçirdik. 2021 yili Eylül ayi itibariyle toplam 22.461.075,09 kWh elektrik enerjisi karsiliginda CK Akdeniz Elektrik Perakende Satis A.S.’ ye 18.561.679,51 TL degerinde gelir faturasi kesilmistir” dedi.



“Enerji Kentleri Birligi’nin üyesi olmaktan büyük memnuniyet duyduk”

Alanya Belediyesi olarak Enerji Kentleri Birligi’ne üye olmaktan büyük memnuniyet duyduklarini belirterek, “Tüm bu çalismalarin Alanya adina dogru hedefler tasimasi ve günümüz kit enerji kaynaklarinin dogru kullanilmasi ve dogal enerji kaynaklarinin kullanim potansiyelinin arastirilmasi amaciyla vizyoner bir bakis açisiyla ulusal / uluslararasi birlik / dernek / Sivil Toplum Kuruluslari ile isbirligi yapilmasinin yerinde bir uygulama olacagi kanaati olusmustur” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile