Alanya Kalesi kelebekleri koruma altına alınıyor

2011 yılında Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesi için başvuruları yapılan Tarihi Alanya Kalesi'nin kelebekleri koruma altına alınıyor.

2011 yılında Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesi için başvuruları yapılan Tarihi Alanya Kalesi'nin kelebekleri koruma altına alınıyor.

2010 yılı başlarında başlayan çalışma Alanya Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile Alanya Fotoğraf Sanatçıları Kulübü (AFSAK) ile birlikte yapılan çalışmalar yapıldı. Alanya Kalesi'ndeki kelebeklerin koruma altına alınması için ilk etapta ilaçlamalar durduruldu. 50 civarında kelebek türlerinin ortaya çıkartıldığı projede AFSAK Başkanı Ali Aral, Alanya Belediyesi Kültür Müdürlüğü personeli birlikte çalıştı. Kelebeklerin fotoğrafları ve görüntüleri çekilerek türleri, beslenme şekilleri, kaynakları, korunmaları araştırıldı. Profesyonel fotoğraf makineleri ile fotoğrafları çekilen kelebeklerin adeta poz verircesine görünmeleri görenleri şaşırtıyor. Besin kaynaklarının arttırılması, bitki çeşitlerinin ekilme çalışmaları ve halkın bilinçlendirilmesi için kitap basımına karar verildi. AFSAK yönetim kurulu üyesi Biyolog Mehmet Çakır ve Belediye Kültür Müdürlüğü personeli yaptıkları çalışmaları sunum şeklinde tanıttı. 2011 Haziran ayında 4 dilde 'Alanya Kalesi Kelebekleri' kitapçığı yayınlanacağını açıklayan Belediyesi Başkanı Hasan Sipahioğlu, kaledeki ilaçlamaların çevre sağlık birimi tarafında doğru yöntemler geliştirilerek yapılmasını sağladıklarını açıkladı. Belediye Başkanı Sipahioğlu, "Alanya Kalesi arkeolojik, tarihi ve kentsel sit alanı özellikleri taşımasının yanı sıra doğal sit olarak da koruma altındadır. Bu nedenle alanda sadece kelebeklerle ilgili değil, bütün canlı türleri ilgili çalışmalar ve projeler devam edecektir." dedi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile