Alanya Köylerinde Fuhuş Operasyonu

Alanya Köylerinde Fuhuş Operasyonu

Alanya ilçesinde başlatılan fuhuş operasyonu, belde köylerinde devam ediyor.

Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından polis desteğiyle Alanya ve beldelerinde 12'si apart otel olmak üzere toplam 16 adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 21'i yabancı uyruklu olmak üzere 24 kadın yakalandı. Y.K. liderliğindeki kadın satıcıların 17 kişiden 27'ye yükseldiği belirtildi.
Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan yönetimindeki geniş kapsamlı fuhuş operasyonu Konya, Isparta ve Antalya'da yapıldı. Teknik takip sonucunda çok sayıda yakalanan kadın satıcısının Alanya'ya getirileceği belirtildi.
Alanya Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, fuhuş operasyonu kapsamında köylerde de şok baskınlar yaptı. "İnsan Ticareti, Fuhuşa Aracılık Etmek ve Yer Sağlamak" suçundan Y.K.'nın liderliğindeki kadın satıcıların köylerde oturduklarının tespit edilmesi üzerine dün gece geç saatlerde jandarma ekipleri savcılıktan alınan arama kararlarıyla Kestel ve diğer belde köylerinde bazı evlere baskın yaparak çok sayıda kadın satıcısını yakaladı.
SORGULAR CEZAEVİNDE YAPILIYOR
Alanya'da, insan ticareti ve zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla yakalanan yabancı uyruklu hayat kadınları ve kadın satıcıların geniş güvenlik önlemleri altında Alanya L.Tipi Kapalı Cezaevindeki salonda Başsavcı Ali Yeldan ve Cumhuriyet Savcıları tarafından ifadeleri alındı. Konya, Isparta ve Antalya'da yakalanan yabancı hayat kadınları ve kadın satıcıların sorgularının da Alanya L.Tipi Kapalı Cezaevinde yapılacağı belirtildi. Yakalanan zanlıların alınacak ek gözaltı süresinin ardından cuma günü Alanya
Adliyesine sevk edileceği öğrenildi. Fuhuş yaptıkları için yakalanan kadınların bir kısmının isteyerek fuhuş yaptıkları belirlenirken sağlık raporlarının önümüzdeki günlerde belli olacağı belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile