Alanya Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, 2024-2028 döneminin stratejik planini katilimcilara aktardi. Üniversitenin 2011’de kurulmasindan bu yana misyonunun, bölgenin dogal, kültürel, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarini göz önünde bulundurmak oldugunu belirten Rektör Prof. Dr. Güner; çagdas teknolojiye hâkim, yüksek nitelikli egitim, ögretim, arastirma ve uygulama programlariyla kentsel ve bölgesel kalkinmaya katki saglamayi hedeflediklerini söyledi.
Alanya Üniversitesi’nin, çok kültürlü, uluslararasi, öncü ve örnek bir üniversite olma vizyonuyla yola çiktigini ve bu vizyonu temel hedef olarak benimsedigini aktaran Prof.Dr. Mesut Güner, sözlerine su ifadelerle devam etti:
“Üniversite olarak öncelikli hedefimiz, çok yönlü düsünce yapisina sahip, liderlik ve problem çözme becerilerini gelistirmis, takim çalismasina yatkin, analitik ve sentetik düsünme kabiliyetleri edinmis, açik ve ikna edici bir sekilde düsüncelerini ifade edebilen, kültürel zenginlikleri içeren uluslararasi iliskiler kurabilen bireyler yetistirmektir. Vizyonumuz; ulusal ve Uluslararasi alanda yenilikçi ve ögrenci odakli ögrenme yaklasimlarini kullanan, toplumsal yarari gözeten, gelecegi sekillendirmek üzere teknolojiyi yakindan takip eden çagdas ve öncü bir üniversite olmakti."
Alanya Üniversitesi’nde açilmasi planlanan yeni programlar
Alanya Üniversitesi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen toplantida, Rektör Prof. Dr. Mesut Güner, üniversitenin akademik teskilat semasi, yeni açilmasi planlanan bölümler hakkinda bilgiler verdi. Rektör Prof. Güner, “Iktisadi, Idari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde, ögrencilere genis bir perspektif sunacak olan Isletme (Türkçe-Ingilizce), Yönetim Bilisim Sistemleri (Türkçe) ve Psikoloji bölümlerini baslatmayi planliyoruz. Saglik Bilimleri Fakültesi’nde, bireylerin saglikli yasam biçimlerine katki saglayacak Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programlarini açmayi hedefliyoruz. Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi’nde, çagimizin ihtiyaçlarina uygun olarak Iç Mimarlik, Yazilim Mühendisligi, Siber Güvenlik Mühendisligi ve Mimarlik (Türkçe) programlarini sunmayi planliyoruz. Meslek Yüksek Okulumuzda ise, sektörün ihtiyaçlarina yönelik olarak birçok alanda yeni programlar açarak hem ögrencilere hem de Alanya ilçesine katki sunmayi amaçliyoruz. Açilacak bölümlerdeki kontenjan önerimiz 40 ögrenciyle sinirli olacak olup, bu sayede ögrencilere daha fazla bireysel ilgi ve destek saglamayi hedefliyoruz” diye konustu.
“Üniversitenin yabanci ögrenci sayisi yüzde 83 artti”
Deneyimli ve alaninda uzman ögretim kadrosu ile ögrencilerine kaliteli bir egitim sunulduguna dikkat çeken Rektör Güner, üniversitede artan ögrenci topluluklarinin, sosyal aktiviteler ve önemli organizasyonlar ile hem üniversitenin hem de Alanya’nin gelismesine katkida bulunduguna dikkat çekti. Halihazirda üniversitede 12 ögrenci toplulugunun bulundugunu dile getiren Prof. Dr. Güner, ÖSYM kontenjanlarindaki doluluk oraninin yükseldigini hatirlatti. Üniversitedeki yabanci ögrenci sayilarinin bölüm ve dagilimi hakkinda da konusan Güner, 2022 yilinda üniversitede okuyan yabanci ögrenci sayisinda yüzde 83’lük artis gerçeklestigini söyledi.
Alanya Üniversitesi, 2024-2028 Dönemi Stratejik Planini Açikladi
Alanya Üniversitesi’nin 2024-2028 dönemi Stratejik Plan Gelistirme Dis Paydaslar Toplantisi gerçeklestirildi.