Alaplı Belediyesi'nden vatandaşlara 'milli serveti koruyun' çağrısı

Zonguldak Alaplı Belediyesi'nin, bir süre önce kırılan camlarını yeniden taktığı, hasar verilen kapı ve duvarlarını yeniden onardığı ve etrafını tel ö

Zonguldak Alaplı Belediyesi'nin, bir süre önce kırılan camlarını yeniden taktığı, hasar verilen kapı ve duvarlarını yeniden onardığı ve etrafını tel örgü ile çevirerek muhafaza altına aldığı 690 Evler'deki semt pazarında yer alan şadırvan ve mescide, alınan koruma önlemlerine rağmen yine zarar verildi. Bunun yanında Alaplı Belediyesi'nin bir süre önce yenileriyle değiştirdiği otobüs bekleme durakları da tahrip edildi.

Alaplı Belediyesi'nin kısa bir süre önce, kırılan bütün camlarını ve kapılarını değiştirdiği ve komple onarımını yaparak, etrafını da tel örgüyle çevirmek suretiyle muhafaza altına aldığı 690 Evler semt pazarı alanındaki mescitin camlarının tamamının yine kırıldığı gözlendi. Bunun yanında, Belediye'nin daha kısa bir süre önce, vatandaşların isteği üzerine Meslek Yüksekokulu mevkiinde yenisiyle değiştirdiği otobüs bekleme durağının bazı bölümlerinin de yakılmak ve kesilmek suretiyle tahrip edildiği gözlendi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu,"Son bakım ve onarım çalışmamızda, mescite zarar verilmesini önlemek için etrafını tel örgü ile çevirip muhafaza altına almıştık.Ancak, bu da fayda etmedi. Bütün camları yeniden kırmışlar. Daha kısa bir süre önce Meslek Yüksekokulu mevkiindeki otobüs durağını, vatandaşımızdan da gelen talep doğrultusunda yenisiyle değiştirmiştik. Bu durak da yakılmak, kesilmek, çizilmek ve tekmelenmek suretiyle tahrip edilmiş. Bir taraftan kısıtlı ekonomik imkanlarımızla vatandaşımıza en iyi hizmeti vermeye çalışırken, sergilenen bu tür sorumsuzluklar, hem Belediyemizi zora sokuyor, hem milli servet kaybına neden oluyor, hem de vatandaşlarımızın hizmetlerden yararlanmasını aksatıyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz; bu tür toplumun hizmetine sunulan hizmet tesislerini ve araçlarını koruyup kollamaları, zarar verenleri gördüklerinde Belediyemizin ilgili birimlerine bildirmeleridir. Bunun yanında vatandaşlarımızdan park ve bahçelerdeki araç ve gereçleri de koruyup kollamalarını, bu alanları temiz tutmaya özen göstermelerini özellikle rica ediyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile