Alapli Çayi, Çayira Döndü

Alapli Çayi, Çayira Döndü

Zonguldak’in Alapli ilçesinin ortasindan geçen çay, kuraklik nedeniyle adeta çayirlik alana dönüstü. Su seviyesinin durma noktasina geldigi çayin kurumus dere yatagina döndügünü ifade eden çevre sakinleri, saglik ve çevre açisindan yasadiklari endiseleri dile getirdi.

Ilçedeki çayda kuraklik nedeniyle su seviyesinin düsmesi, bölgedeki ekosistemi olumsuz etkiledi. Su kaynaklarinin azalmasi, bölgedeki bitki ve hayvan yasamini adeta tehdit ediyor. Çayin kurumasi, çevresel dengenin bozulmasina yol açti ve bölgedeki biyolojik çesitliligi tehlikeye atti. Ayrica, çayin kurumasiyla birlikte ortaya çikan kötü koku, bölge halki için rahatsiz edici bir sorun haline geldi. Vatandaslar, kötü kokunun yani sira bu durumun sagliklarini da tehdit ettigini ifade etti.

Çay yataginda biriken atiklar ve durgun suyun, hastalik yapici mikroorganizmalar için uygun bir ortam olusturdugunu aktaran ilçe sakinleri, özellikle sinekler ve diger zararli böceklerin çogalmasi, bölgede çesitli saglik sorunlarina neden olabilecegine vurgu yaptilar.

Durumdan rahatsiz olan vatandaslar, sürecin insan sagligini da tehlikeye soktugunu ifade ettiler. Derenin vahim bir durumda oldugunu ifade eden bir vatandas, "Bu durum sagligi tehlikeye atiyor. Acil müdahale edilmesi lazim. Yetkililerin bu duruma el atip bir an önce önlem almasi lazim" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile