Alaplı‘da 19 Mayıs Kutlama Mesajları

Alaplı‘da 19 Mayıs Kutlama Mesajları

Zonguldak‘ın Alaplı ilçesinde 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı.

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Memük, “19 Mayıs 1919 kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak için binlerce şehit verilerek yapılan Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketinin başlangıcı olmuştur. Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün Türk Gençliğine Bayram olarak armağan edilmiştir. Gençlerimize düşen en büyük görev ise bu kutsal vatanı gelecek nesillere tertemiz bir şekilde teslim etmektir. Bu duygularla, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anar, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, saygılar sunarım” dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu da, 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Çimenoğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunun başlangıcı olan 19 Mayıs 1919‘un yıldönümünde, bir kez daha, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk‘ü anmanın onurunu yaşarken, bu anlamlı günü gençlerimizin bayramı olarak kutlamanın da coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan 19 Mayıs 1919; tüm umutların tükendiği bir zamanda, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk‘ün ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daya iyidir‘ sözüyle Samsun‘da yaktığı bağımsızlık ateşinin yurdun her tarafına dalga dalga yayıldığı, çaresizliğin çareye dönüştüğü, karanlıktan aydınlığa ulaşan bir mücadele sürecinin ilk adımıdır. Büyük bir destanın başlangıcı olan 19 Mayıs; bağımsızlığın, özgürlüğün simgesidir. Bu nedenle, bizi bugünlere taşıyan kahraman ecdadımızı hiçbir zaman unutmamalı, onların büyük yokluklar içinde verdiği o büyük mücadeleleri, geleceğimize ışık tutan bir rehber olarak içimizde yaşatmalıyız. Bugünün kendilerine “bayram” olarak armağan edildiği gençlerimiz, geçmişten gelen bu değerlerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük bir önem taşımaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, ‘Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız‘ sözüyle gençlere olan sonsuz güvenini ortaya koymuş, “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” sözüyle de gençlerimize hedeflerini göstermiştir. Bu nedenle, gençlerimiz Atatürk‘ün kendilerine yüklediği bu misyonu iyi özümsemelidir.Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu güne anlam katan gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı‘nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Atatürkçü Düşünce Deneği (ADD) Alaplı Şubesi de, 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı‘nı kutladı. Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Bugün Türk bağımsızlığının ve özgürlüğünün tohumlarının atıldığı 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 92. yılını kutluyoruz.19 Mayıs 1919 bir toplumu ümmet olmaktan,kul olmaktan çıkartarak ulus olmaya yönelik olarak yazgısını değiştiren yarınları aydınlatan, çağdaş, uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığı sağlayan sürekli bir devrimin, Türk devriminin başlangıç günüdür” denildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile