Alaplı'da Hacı Adayları Uğurlandı

Alaplı'da Hacı Adayları Uğurlandı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kutsal topraklara gidecek olan 31 hacı adayı dualarla uğurlandı.

Alaplı Merkez Camii önünde düzenlenen uğurlama törenine, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, müftülük görevleri hacı adayları ve yakınları katıldı. Uğurlama töreninde konuşma yapan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının hac ibadetlerini en iyi şekilde yapacaklarına inandıklarını belirterek, "Hacı adaylarımızı kutsal topraklara uğurluyoruz. Hacı adaylarımız bu kutsal görevi en iyi şekilde yapacaklardır. Ben kendilerine hayırlı ve uğurlu olsun diyor ve sağ salim ilçeye dönmelerini diliyorum" dedi.
İlçe Müftüsü Hüseyin Baş da, hacı adaylarının, hac ibadetini en güzel ve iyi şekilde icra etmeleri temennisinde bulunarak, "Bugün ve önümüzdeki günlerde uğurlayacağımız hacı adaylarımızın, örnek olacaklarına inanıyorum. Ev sahibi Allah, misafir hacı adaylarımızdır. Allah, kendilerini aramızdan seçtiği için bu misafirliklerini inşallah en güzel şekilde değerlendireceklerdir. Hacı adaylarımız kutsal topraklara gitmenin manevi hazzını, mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorlar. Her yıl düzenlenen hacı adayları uğurlamasın da acaba bende gidebilir miyim diyenlerden burada olanlar var Allah bu kutsal görevi yerine getirmeyi herkese nasip etsin" diye konuştu.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ise, "Hacı adaylarının dinimizde kutsal bir görev olan hac ibadetlerini en iyi şekilde yapıp sağ salim bir şekilde aramıza dönmelerini Allah'tan diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından İlçe Müftülüğü İlahi Ekibi tarafından ilahiler okundu. Duygulu anların yaşandığı tören sorunda hacı adayları yakınları tarafından kutsal topraklara dualarla uğurlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile